15.11.18

Η Ορθοδοξία θεραπεύει τις θρησκείες

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Φαντασθείτε το μέγεθος της άγνοιας του υπουργείου παιδείας , που επιδιώκει να αντικαταστήσει την Θεολογία στην Εκπαίδευση με την Θρησκειολογία και να συμπεριλάβει και την Ορθοδοξία μεταξύ των θρησκειών. Ενώ η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, αλλά είναι ιατρική η οποία θεραπεύει τις θρησκείες. Οι θρησκείες είναι άρρωστες και η μόνη θεραπεία τους είναι η Ορθοδοξία.

Γιατί είναι άρρωστες οι θρησκείες διότι υπόσχονται τη σωτηρία στον άλλο κόσμο πράγμα που για την Ορθοδοξία είναι αρρώστια. Είναι αρρώστια να ζεις σ’ αυτόν τον κόσμο με κάθε υπερβολή και να περιμένεις τη σωτηρία μετά θάνατον. Η μεγαλύτερη αρετή στην Ορθοδοξία είναι η διάκριση, που θεραπεύει κάθε υπερβολή σ’ αυτή τη ζωή, ακόμα και τις υπερβολές με σκοπό τη μετά θάνατον σωτηρία.

Στην Ορθοδοξία η σωτηρία είναι αυτής της ζωής και φυσικά και της μετά θάνατον γιατί η ζωή είναι ενιαία και είναι η χάρη του Θεού. Δεν πεθαίνει η χάρη του Θεού. Και έχουμε τη χάρη στη μετά θάνατον ζωή, γιατί έχουμε τη χάρη και στη ζωή σ’ αυτόν κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό που μας χάρισε τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: