29.6.11

Η Ελληνική Γλώσσα θα κατατροπώσει τους εχθρούς της!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Νιώθουμε τη θλίψη των ανέργων, των μαγαζιών που κλείνουν, την απόγνωση αυτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κι όμως κάτι μας λέει μέσα μας πως αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της πτώσης ενός συστήματος που πεθαίνει και που το ισχυρότερο όπλο εναντίον του είναι ο λόγος.Γι’ αυτό εκείνο που βάλλεται πιο πολύ, εκείνο απ΄ το οποίο προσπαθούν να μας αποτρέψουν, ιδίως τους νέους είναι ο λόγος του Θεού.

O Ιησούς είπε να ζούμε στον κόσμο χωρίς να είμαστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου. Από τα στοιχεία αυτού του κόσμου είναι αυτοί που επιτίθενται στα παιδιά και στην Ελληνική Γλώσσα. Ο Κύριος είπε επίσης ότι παν γόνυ κάμψει και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ. Θα καμφθεί το γόνυ αυτών που επιτίθενται στα παιδιά και στην Ελληνική Γλώσσα. Εθεώρουν τον σατανά να πέφτει ως αστραπή στη γη , λέει ο Κύριος.

Η Ελληνική Γλώσσα θα κατατροπώσει τους εχθρούς της. Οι άρχοντες της νέας εποχής ακαλλιέργητοι πνευματικά, άγευστοι του λόγου του Θεού, ανελλήνιστοι προσπαθούν να κάμψουν την Ελληνική Γλώσσα αποκόπτοντάς την απ΄ τις ρίζες της οι οποίες της προσδίδουν το ήθος της. Αποκόπτουν τη γλώσσα απ΄ το ήθος, γιατί είναι αποκομμένοι κι οι ίδιοι απ΄το Θεό.

Η Εκπαίδευση απομάκρυνε το ήθος από την Ελληνική Γλώσσα και την επιστήμη γενικά. Δεν απαιτεί πια η γλώσσα να έχεις ήθος , δηλαδή να είσαι αυτό που λες. Εμποδίζουν τους νέους να αναπτύξουν την ικανότητα να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα αισθήματά τους, με το γυμνασμένο νου τους.Η γλώσσα που τους μαθαίνουν είναι ένα γλωσσικό όργανο του απαίδευτου νου. Ακόμα και οι γυμνασμένος νους υποχρεώνεται να μεταφράζει τα νοήματά του με τον παρατατικό τρόπο της νηπιακής σκέψης. Διδάσκουν την Ελληνική Γλώσσα σαν μια ξένη γλώσσα.

Ένα Κρητικό τραγούδι λέει: "Τρώτε και πίνετε, άρχοντες, κι εγώ θα σας διηγούμαι." Ο αγύμναστος και ακαλλιέργητος νους δεν μπορεί να μπει στο βαθύτερο νόημα των στίχων και τους ερμηνεύει κατά γράμμα, σαν να είναι το φαγοπότι ανώτερης ποιότητας από την διήγηση!

Οι καϋμένοι οι σύγχρονοι άρχοντες, οι οποίοι με το τέλος των αστών, κατέλαβαν τα αξιώματα με βάση την κομματική τους δραστηριότητα , θεώρησαν τα αξιώματα ευκαιρίες για τον εύκολο πλουτισμό και για το μεγάλο φαγοπότι. Με την ίδια φτωχή σκέψη αποτιμούν και την αξία του πνευματικού πλούτου της Ελληνικής Γλώσσας.

Ο λόγος απαιτεί ήθος. Ο λόγος δίδεται. Ο άνθρωπος που είναι αυτό που λέει, λογοδοτεί, έχει ευθύνη, συνέπεια, ειλικρίνεια, αγάπη για τους άλλους ανθρώπους. Είναι συνδεδεμένος με το Λόγο του Θεού. Θα δώσουμε λόγο, λέει η Αγία Γραφή, ακόμα και για μια μάταιη σκέψη. Δεν θα ξεφύγει κανείς. Βίβλοι θα ανοιχθούν. Ο καθένας από μας είναι είναι ένα κλειστό βιβλίο που θα ανοιχθεί ενώπιον των Αγγέλων, και κάθε κρύφια σκέψη θα βγει στο φανερό. Οι τα φαύλα πράξαντες δεν θα βρουν τόπο να κρυφτούν. Αυτό σημαίνει εθεώρουν τον σατανά να πέφτει ως αστραπή στη γη.

Η Ελληνική Γλώσσα στην οποία δοξάζεται ο Λόγος του Θεού θα κατατροπώσει τους εχθρούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: