27.5.10

Γιατί η τηλεόραση θέλει πέταμα, (Απάντηση στο Ζωντανό Ιστολόγιο)

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Θα σου πω εν συντομία γιατί πιστεύω ότι η τηλεόραση θέλει πέταμα.

Δεν είναι εύκολο να πειστείς. Απόδειξη ότι όλος ο κόσμος την έχει στα σπίτια τους.

Είναι θέμα πειθούς. Η τηλεόραση πείθει τα θύματά της, ότι φταίνε τα ίδια που είναι θύματά της.
Αυτό είναι όλο το μυστικό.
Η πειθώ είναι ικανότητα του διαβόλου, Η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου,λέει ο Μπωντλέρ, είναι ότι πείθει τα θύματά του ότι δεν υπάρχει.

Η τηλεόραση είναι μια από τις μεθόδους του κόσμου τούτου που με την ικανότητά της να πείθει τα θύματά της ότι φταίνε τα ίδια που είναι θύματα διαιωνίζει τον θυματοποιητικό μηχανισμό της βίας.

Σκέψου λίγο την προπαγάνδα που ασκείται σε βάρος των Ελλήνων, για να πεισθούν ότι φταίνε οι ίδιοι γιατί είναι κλέφτες,ψεύτες, τεμπέληδες, δανείζονται χωρίς να επιστρέφουν τα δάνεια κ.α.

Η τηλεόραση είναι μία από τις μεθόδους του κόσμου τούτου που έχει τη δύναμη να πείθει ότι τα θύματά της φταίνε τα ίδια.

Ένα παράδειγμα του τί θα γινόταν αν κάποια μέθοδος του κόσμου τούτου δεν είχε αυτήν την ικανότητα.
Ξέρεις πόσα θύματα προκαλεί το αυτοκίνητο; Μια ολόκληρη πόλη κάθε λίγα χρόνια τα εγκαταλείπει όλα εδώ και πηγαίνει στον ουρανό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τους δικούς τους και βυθίζονται στη λύπη και στο πένθος. Χώρα αυτοί που μένουν μια ζωή ανάπηροι.
Φαντάζεσαι αν όλος αυτός ο κόσμος εξεγειρόταν εναντίον των βιομηχάνων, των εμπόρων αυτοκινήτων, των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για την καλή κατάσταση του οδικού δικτύου της χώρας• Φαντάζεσαι αν όλος αυτός ο κόσμος δεν είχε πεισθεί ότι έγινε θύμα, γιατί φταίει ο ίδιος;
Την ξέρεις την παροιμία για τους πολιτικούς, ότι τέτοιο κεφάλι, τέτοιος σκούφος του χρειάζεται!

Ε, λοιπόν, οι Μαραθώνιοι της αγάπης και οι υποτροφίες των ιδρυμάτων των πλουσίων που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλο τον πλούτο της Γης είναι γι΄’ αυτήν την πειθώ του διαβόλου.
Για να πείσουν τον κόσμο ότι ο διαβολος της βίας και οι μέθοδοι του κόσμου τούτου είναι καθαροί, γιατί φταίνε τα ίδια τα θύματα.

Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.
Δεν θέλεις να πετάξεις την τηλεόραση, γιατί έχει και καλά προγράμματα;
Δεν θέλεις ούτε να σκέφτεσαι πως οι μέθοδοι του κόσμου τούτου που χτυπούν στη γειτονιά μας μπορεί να έρθουν και σέ μας.Ο Κύριος, ο γλυκύτατος Ιησούς είπε να ζούμε στον κόσμο αυτόν, αλλά να μην είμαστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου.
Θα με ρωτήσεις, εσύ την πέταξες την τηλεόραση; -Όχι γιατί ποτέ δεν είχα. Μου την απαγορεύει ο γιατρός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.