5.5.10

Οι διαφορετικές φωνές στηρίζουν την τηλεόραση

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

«Μη αντιστήναι τω πονηρώ»
Το Ευαγγέλιο

Τα λόγια του Ιησού «μη αντιστήναι τω πονηρώ» σημαίνουν να αφήνουμε το πονηρό να καταπέσει από μόνο του. Ζωντανό παράδειγμα η τηλεόραση: Θα άνοιγε κανείς ποτέ την τηλεόραση αν όλοι μιλούσαν σαν την κυβέρνηση; Οπωσδήποτε όχι. Άρα ο κόσμος ανοίγει την τηλεόραση και δέχεται το ασυνείδητο «στη μάπα», κατά το κοινώς λεγόμενο, χάρις στις διαφορετικές φωνές.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν εμφανίζεται στην τηλεόραση και δεν την ανοίγει ποτέ. Το μόνο όπλο των πολιτών κατά της τηλεόρασης και κατά της προπαγάνδας εις βάρος των φτωχών είναι να την αφήσουμε να καταπέσει από μόνη της. Κανείς να μην την βοηθάει είτε με το να συνεργάζεται μαζί της είτε με το να την πολεμάει. Οι διαφορετικές φωνές τη βοηθούν περισσότερο κι από τις δικές της φωνές. Αν δεν την βοηθούσαν τόσο αποτελεσματικά δεν θα ακουγόταν καμιά διαφορετική φωνή απ΄ την τηλεόραση.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν βγαίνει στην τηλεόραση και κανένας δεν την ανοίγει. Το αντίδοτο στην τηλεόραση και στη χειραγώγηση του πολίτη είναι να σταματήσουν οι διαφορετικές φωνές. Οι πολίτες να μην ακούνε ούτε τις διαφορετικές φωνές γιατί κι αυτές είναι «βαλτές» όπως κι οι άλλες. Ας αφήσουμε την τηλεόραση να καταπέσει από μόνη της! Το παιχνίδι είναι χαμένο για την τηλεόραση και γι΄ αυτούς που την χρησιμοποιούν. Η πληροφορία τους διέφυγε πλέον και δεν την ελέγχουν. Οι νέοι που αντιλήφθηκαν το παιχνίδι της τηλεόρασης ολοένα και πιο πολύ την εγκαταλείπουν και δεν την ανοίγουν ποτέ. Δεν θ’ αργήσει η στιγμή που ο κόσμος θα πετάξει την τηλεόραση στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: