5.5.10

Η οικονομολογία είναι επικίνδυνη (Σχόλιο στον Αμέθυστο)

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Η επιστήμη (και αυτή της οικονομολογίας) λειτουργεί με την ανάλυση όχι βέβαια της πραγματικότητας, αλλά της ίδιας της επιστήμης και για τις δικές της ανάγκες. Καμιά πραγματικότητα δεν αναλύθηκε ποτέ, όπως κανένα πράγμα δεν χώθηκε αυτούσιο στο μυαλό κανενός.
Η σύγχυση έγκειται στο ότι αγνοείται το απλό αυτό γεγονός και οι επιστήμονες και ο κόσμος που τους ακούει συγχέουν τις παραστάσεις των πραγμάτων με τα ίδια τα πράγματα.
Αν και ποτέ κανένας δεν χόρτασε με τη λέξη "ψωμί".
Σ' αυτό το αυταπόδεικτο γεγονός πρόσθεσε και τη θεωρία του αγγλο-αμερικάνικου πραγματισμού και θα έχεις την αρρώστια της νοησιαρχίας.
Οι επιστήμονες με τις επιστημονικές (αναλυτικές ) ιδέες τους παραποιούν τα πράγματα όσα δεν χωρούν στις γνώσεις και στις πληροφορίες τους για τα πράγματα.
Η σκέψη των επιστημόνων με αυτά τα δεδομένα είναι καθαρή προδιαγραφή της πραγματικότητας. Μιλώντας με εκκλησιαστικούς όρους , πρόκειται για ευχές και παρακλήσεις προς τη θεά επιστήμη να βάλει το χέρι της για να γίνει ο κόσμος όχι όπως είναι, αλλά όπως τον ερμηνεύουν οι επιστήμονες και στην προκειμένη περίπτωση, οι οικονομολόγοι.
Δεν έχουν για την επιστήμη της οικονομολογίας αξία τα πράγματα, αλλά η ερμηνεία που δίνουν στα πράγματα.
Ζωντανό παράδειγμα η Ελλάδα ,που έγινε το εξιλαστήριο θύμα της επιστήμης της οικονομολογίας.
"Επιστήμη χωρίς αρετή πανουργία εστί".
Χωρίς αρετή και χωρίς αιδώ με επιστημονικό (οικονομολογικό) τρόπο
χάρις και στην συνεργασία των "επιστημόνων" που κατέλαβαν την εξουσία σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, η χώρα μας καλείται να παίξει το ρόλο του ιδρυτικού θύματος του "πολιτισμού" των νέων οικονομικών θεωριών των "κακών γεωργών" της Παραβολής.

Καιρός να εγκαταλείψουμε τις αναλύσεις της επιστήμης και να βιώσουμε την αληθινή ζωή, αφού και η επιστήμη και η τέχνη τρίτον τι της αληθείας είναι, όπως έλεγε ο Πλάτων.

Δεν σας κάνει εντύπωση που όλος αυτός ο επιστημονικός χαλασμός αποσιωπά το μόνο αληθινό πρότυπο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό;
Αποσιωπά γιατί ο στόχος αυτών που χρηματοδοτούν την επιστήμη της οικονομολογίας είναι η παγκόσμια βία και αναταραχή,με το γνωστό απώτερο στόχο, για τον οποίο φρικτόν εστί και λέγειν.
Το συμπέρασμα είναι ότι η οικονομολογία θα τρομάζει ολοένα και περισσότερο τον κόσμο, εκτός πια κι αν αφεθεί για τη χρήση των ίδιων των οικονομολόγων, όπως της ταιριάζει.
Γι' αυτό η απορία μου είναι , τί τις θέλεις τις οικονομικές προβλέψεις των οικονομολόγων σε ένα ιστολόγιο σαν το δικό σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: