2.5.10

Σκληρά μέτρα για να σωθεί η οικονομία

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


«ότι αλλότριοι επανέστησαν επ΄ εμέ,
και κραταιοί εζήτησαν την ψυχήν μου
και ου προέθεντο τον Θεόν ενώπιον αυτών»
Ψαλμ. 53,5 (Εν τω ονόματι του Θεού)



Τα σκληρά μέτρα για να σωθεί η οικονομία, κατά την άποψη του ΔΝΤ, είναι να γίνουμε μια χώρα όπου οι φτωχοί, οι γέροι, οι άρρωστοι, οι ανάπηροι, οι πολύτεκνες οικογένειες κ.α. να μην μπορούν να ζήσουν σ’ αυτή τη Γη ώστε να φύγουν πριν να τους καλέσει ο Κύριος.

Ο κατάλογος των ανθρώπων που δεν πρέπει να ζουν για να σωθεί η οικονομία, κατά την άποψη των ναζί, είναι ακόμα πιο μακρύς . Ο κατάλογος περιλαμβάνει μαζί με τους άλλους και τους Εβραίους, τους τσιγγάνους, τους κομμουνιστές . Τους κομμουνιστές εντελώς άδικα αφού για τον μαρξισμό, όπως και για το ναζισμό και για κάθε ολοκληρωτισμό, εκείνο που προέχει είναι η οικονομία. Οι άνθρωποι έχουν οικονομική αξία ή δεν έχουν και δεν πρέπει να ζουν .

Για να ζει κανείς πρέπει να αξίζει κατά την άποψη των οικονομολόγων. Άρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στους καταλόγους πρέπει να τρέμουν τους οικονομολόγους, αφού στην κρίση τους έγκειται ποιοι πρέπει να ζουν και ποιοι όχι και όχι στην κρίση του Θεού. Οι φτωχοί και οι ανήμποροι όχι χωρίς λόγο τρέμουν τους οικονομολόγους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση των φτωχών και των ανήμπορων ανθρώπων που αποτελούν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Γης δεν είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως προπαγανδίζει η Εξουσία, αλλά οι οικονομολόγοι.

Το ερώτημα είναι αφού οι οικονομολόγοι δουλεύουν με την τηλεόραση, γιατί δεν σπάζουμε την τηλεόραση και δεν την πετάμε στα σκουπίδια όσοι περιλαμβανόμαστε στον μακρύ αυτόν κατάλογο; Δεν είμαστε λίγοι. Αποτελούμε τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Γης! Όλοι εμείς που συμπεριλαμβανόμαστε στο μακρύ κατάλογο των μελλοθανάτων γιατί δεν πετάμε την τηλεόραση στα σκουπίδια.
Δεν το κάνουμε γιατί μας πείθουν ότι η τηλεόραση δεν δουλεύει με τους οικονομολόγους για το ποιος θα ζει ή όχι. Κι η τηλεόραση όπως και ο διάβολος που την επινόησε, χρησιμοποιούν το ίδιο τέχνασμα: πείθουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχει ο διάβολος και δεν υπάρχουν οι οικονομολόγοι που σχεδιάζουν τη δραστική μείωση του πληθυσμού της Γης , γιατί δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους της και πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός για να σωθεί η οικονομία. Για να σωθεί η οικονομία , σύμφωνα με την άποψη των οικονομολόγων πρέπει να χαθούν περισσότερα από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Γης. Αυτός είναι ο λόγος που οι λαοί αποκόπηκαν από τις ρίζες τους. Το ότι τους απέκοψαν απ’ τις ρίζες τους, γράφει ο Κάρλ Γιουγκ, αυτό θα το πληρώσουν οι λαοί με ανείπωτο πόνο.

Όσο μακάβρια κι αν ακούγονται αυτά τα λόγια, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι αληθινά. Η οικονομική φρίκη που απειλεί την ανθρωπότητα δεν είναι μυστικό. Ήδη οι οικονομολόγοι διατυπώνουν φανερά την άποψή τους ότι τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Γης είναι περιττά. Παράβαλε το βιβλίο της Βίβιαν Φόρεστερ, με τίτλο «Η οικονομική φρίκη». Η Φόρεστερ υπερθεματίζει ως προς την άποψη αυτή γράφοντας στο βιβλίο της ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα, για τους οικονομολόγους της εξουσίας είναι περιττή!

Και τώρα τι κάνουμε; Θα με ρωτήσει ο ευγενικός αναγνώστης. Η απάντηση βρίσκεται στο Ευαγγέλιο. Γι’ αυτό μεγάλοι συγγραφείς, ακόμα και Εβραίοι γράφουν πως αν ο αιώνας αυτός δεν γίνει χριστιανικός, δεν θα υπάρξει. Ο Κύριος Ιησούς είπε, ότι «τούτο το γένος (των δαιμόνων) δεν εξέρχεται παρά με την προσευχή και τη νηστεία».

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας θυμίζει την αρχαία Νινευή. Εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί την απειλούν. Καθένας από μας με προσευχή πρέπει να ζητήσει απ΄ το Θεό να τον καθαρίσει από τους εσωτερικούς εχθρούς , «εκ των κρυφίων μου καθάρισόν με», λέει ο Δαβίδ, για να έρθει η χάρη του Θεού, που είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Όσο απομακρυνόμαστε απ΄ το Θεό τόσο πιο πολύ οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί εχθροί πληθαίνουν. Αν κανείς αμφισβητεί ότι οι βλαβερές συνέπειες της απομάκρυνσης απ΄ το Θεό είναι αυτές που μας απειλούν, ας προσέξει πως αρχίζει να μας καταλαμβάνει το πνεύμα της δειλίας, για να μας ακινητοποιήσει ή να μας σπρώξει στο να στρέψουμε τη βία ο ένας εναντίον του άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: