10.3.10

Γιατί είναι επικίνδυνοι οι οικονομολόγοι στην Ελλάδα (σχόλια σε αντιρήσεις στο διαδίκτυο)

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Το ενδιαφέρον για να γράψω όλα αυτά τα κουραστικά για μένα, γιατί κουράζομαι όταν θεωρητικολογώ και αφήνω τις αγαπημένες μου ιστορίες, ανέκδοτα και ημερολόγιο ως εξομολογητικός άνθρωπος που είμαι βρίσκεται στο ότι πονάω να βλέπω την επιβουλία των ξένων κατασκευαστών αποδιοπομπαίων τράγων , όπως την ονομάζει ο Μακρυγιάννης να στρέφεται κατά του ηθικού των Ελλήνων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας τώρα στην Ελλάδα που δεν έχει αντιληφθεί σε τι στοχεύουν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι για πολλούς είναι οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι αγνοεί κανείς τη συνεργασία επιστήμης, βιομηχανίας και εμπορίου. Οι διώκτες αυτή τη στιγμή επιδιώκουν με την προπαγάνδα τους να αφαιρέσουν από το θύμα τους, την Ελλάδα, και το μόνο στήριγμά της, το δυνατό πνεύμα των πολιτών της και την ικανότητα να σκέφτονται αντί να ακολουθούν σαν τους υπνοβάτες και σαν τα ζώα τις εικόνες της παθητικής φαντασίας τους. Περιμένω από εσάς αυτό τουλάχιστον να το αναγνωρίσετε για να είστε κοντά στην ελληνική πραγματικότητα.
Αντί να αφαιρείτε ένα λιθαράκι με την έμμεση στήριξη των διωκτών, να προσθέτετε αυτό που μπορείτε για να κρατήσει το θύμα τους το πνεύμα του δυνατό.
Πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο βιβλίο του Ρενέ Ζιράρ, Η αρχαία οδός των ασεβών και να παραβάλετε τον Ιώβ με την Ελλάδα ως θύμα.
Μου κάνει εντύπωση πως αγνοείτε τις διαμαρτυρίες για τον βομβαρδισμό της προπαγάνδας των ΜΜΕ, λίγο μετά τον πανικό της γρίπης, σώνει και καλά να δεχθούμε ότι είμαστε κλέφτες, ψεύτες, τεμπέληδες, ανίκανοι.

Πώς μπορείτε να θέτετε ερωτήματα που δεν οδηγούν πουθενά παρά στην απόγνωση;

Στη δική μας παράδοση δεν θεωρητικολογούμε.Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι πρακτική και συνδέεται άμεσα με τη ζωή. Όταν σου πούνε κάτι αμέσως ρωτάς, ποιος το λέει, γιατί θέλεις να ξέρεις το πρόσωπο. Από τα παλιά χρόνια οι Έλληνες εντοπίζουν την αξία στο πρόσωπο και στη ζωή. Δίνουν μεγαλύτερη αξία π.χ. στον επιστήμονα και λιγότερη στην επιστήμη. Δεν αυτονομεί τη γνώση από το ήθος και το ποιόν του ανθρώπου όπως ο δυτικός κόσμος που αποφάσισε ως κοινωνικό σύνολο να αφαιρέσουν το ήθος από την επιστημονική έρευνα κλπ. όπως έκαναν οι ναζί και καταδικάστηκαν από όλους. (Δείτε το αυγό του φιδιού, του Μπέργκμαν).

Η απάντηση που δίνω με δυο λόγια για τον εαυτό μου είναι ότι από δω και πέρα πρέπει να είμαι αποφασισμένος να χάσω ό,τι δεν αξίζει στον ουρανό. Η σκέψη μου αυτή βασίζεται στο Ευαγγέλιο και στην πίστη, ότι ο Θεός των θυμάτων, ο Παντοδύναμος παράκλητος είναι ο Κύριος Ιησούς και η πίστη ότι αυτός που έχει δυνατό το πνεύμα του δεν φοβάται τίποτε». Η επιβουλία των ξένων πολεμάει το ηθικό των Ελλήνων.


«Η χριστιανική ιδέα ότι η ήττα του Χριστού μεταβάλλεται σε νίκη έχει ήδη πραγματωθεί ανάμεσά μας με την κατάρρευση της μαρξιστικο-φροϋδικο-νιτσεϊκής κουλτούρας, που η μεταχριστιανική εποχή πίστευε πως αντιθέτει νικηφόρα στον
Χριστιανισμό» (Ρενέ Ζιράρ, Η αρχαία οδός των ασεβών).

Είμαι αισιόδοξος και μπορώ να πω χαρούμενος γιατί ο ψευδοπολιτισμός και οι ψευδοαξίες του αντιχριστιανισμού καταρρέουν. Ο Έλληνες ή θα σπάσουμε τις προσκολλήσεις μας στις ψεύτικες θεότητες, στις ψευδαισθήσεις και στους μύθους και θα στηριχθούμε στην πίστη στον Κύριο Ιησού και σε ό,τι καλό έχουμε στην παράδοσή μας ή θα πέσουμε βαθύτερα στην αυτολύπη και στο μαρασμό.
«Ως αετού ανακαινισθήσεται η νεότης μου». Ο αετός συντρίβεται στη θάλασσα για να αλλάξει τα παλιά φτερά και να βγάλει καινούρια. Θα αναγκαστούμε να το κάνουμε, αν μας αφήσει η προπαγάνδα που μας πολεμάει να μας ρίξει στην παθητικότητα συνηθίζοντάς μας στην ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: