28.2.21

Ο άνθρωπος φαίνεται στον κίνδυνο

  

Ο άνθρωπος φαίνεται στον κίνδυνο, ποιός είναι αληθινά και μάλιστα στον έσχατο κίνδυνο, του θανάτου. Στο Άγιον Όρος όταν οι μοναχοί μιλούν για την αγιότητα κάποιου, λένε, "να δούμε πώς θα αποθάνει".

Στην αρχαία Ελλάδα δεν απένειμαν δημόσια αξίωμα σ' αυτόν που δεν διακρίνεται για το ήθος του. Η αρχή αυτή πρέπει να ισχύει και στην σύγχρονη εποχή για τους πολιτικούς και για όλους όσου κατέχουν δημόσια δημόσια αξιώματα. Στους νόμους, οι οποίοι έχουν σχέση με το ήθος, πρέπει το ήθος να ορίζεται ρητώς για να μην χάνεται με την ερμηνεία. Παράδειγμα ο νόμος του ¨Πόθεν έσχες" έχει οπωσδήποτε σχέση με το ήθος των δημοσίων ανδρών. Αλλά πώς θαρρείτε εφαρμόζεται. Όχι πώς κατέχει κανείς , αλλά πόσα κατέχει.

Οι πολιτικοί, λόγω της θέσης τους στη Βουλή, κρίνουν θέματα που αφορούν τη ζωή και το θάνατο των πολιτών. Κι αφού στη δημοκρατία δεν είναι κανείς πάνω από το νόμο, οι νόμοι ισχύουν όχι μόνο για τους απλούς πολίτες αλλά και για τους πολιτικούς και ιδίως αυτούς που ασκούν την εξουσία, ως κυβέρνηση του τόπου.

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο του πολέμου,.Αν ξεσηκωθούν οι λαθρο-εισβολείς, οι οποίοι είναι όλοι νέοι, και κατευθύνονται από τον εχθρό, τίί θα κάνουν οι πολιτικοί, για να προστατέψουν τον κόσμο από την επιδρομή αλλοφύλων;

Οι πολιτικοί, όπως κάνουν υπεύθυνη δήλωση για το πόθεν έσχες, πρέπει να δηλώνουν επίσης, ότι δεν θα φύγουν από τη χώρα, όταν αυτή κινδυνεύει. Αν και η ρήση αυτή περιλαμβάνεται στον όρκου. Η δημοκρατία είναι ευθύνη. Πρέπει να θεσπιστεί νόμος, που να ορίζει ποινές γι' αυτούς, πως σαν τους δικτάτορες, όταν κινδυνεύει η ζωή τους, καταφεύγουν σε άλλες χώρες. Η δημοκρατία δεν το ανέχεται αυτό.
Μόσχος Λαγκουβάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: