1.2.21

Οι αδαείς δεν γνωρίζουν τη χάρη του Θεού

Οι αδαείς  δεν γνωρίζουν τη χάρη του Θεού. Δεν γνωρίζουν το Άγιο Πνεύμα και τα δώρα Του. Αγνοούν την ελευθερία. Μιλούν για δικαιοσύνη και ειρήνη, αλλά δεν έχουν ποτέ πνευματική εμπειρία. Οι αδαείς είναι οι κρύψαντες το τάλαντον της παραβολής. Εις μάτην εδέξαντο την χάρη του Θεού, λέει η Γραφή.

Η παραβολή του Ιησού γι΄ αυτόν που έκρυψε στη γη, το τάλαντο που του δόθηκε, μιλάει γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν στη χάρη του Θεού. Αγνοούν το Πνεύμα του Θεού και τα δώρα Του. Δεν έχουν εμπειρία της  δικαιοσύνης και της  ειρήνης και της πνευματικής χαράς. Και ποια είναι η κατάληξή τους; Εκβάλλονται εις το εξωτερικό σκοτάδι. Εκεί που είναι «ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων».

Πρέπει να  ‘ μαστε δεκτικοί κάθε στιγμή. «Το Πνεύμα φυσάει εκεί όπου το δέχονται…Η πιο βαθιά αρχή του ανθρώπου, είναι ο καλόδεχτος άγγελος.» (William James, Παραλλαγές της θρησκευτικής εμπειρίας, Εκδόσεις Printa). Σ’ αυτόν που θα δεχθεί τη χάρη, η χάρη θα αυξάνει και θα πορεύεται από δύναμη σε δύναμη. Αυτός που δεν έχει τη χάρη του Θεού, θα χάσει και τους ψεύτικους θεούς που έχει.

Μόσχος Λαγκουβάρδος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: