3.2.21

ΜΑΡΤΥΡΕΣ

  Οι μάρτυρες δέχονται το μαρτύριο, ενώ μπορούν να το αποφύγουν. Δέχονται να μαρτυρήσουν υπέρ της αλήθειας, για τους επερχομένους,.

Οι μαθητές του Ιησού γνωρίζουν ότι θα σταυρώσουν τον Κύριό τους. Ο Ιησούς τους μίλησε για το θάνατό Του. Ο Πέτρος προσπάθησε να τον αποτρέψει να δεχθεί να πιεί το πικρό ποτήρι του μαρτυρικού θανάτου..

Κάποτε αναρωτήθηκα, γιατί ανακηρύσσονται μάρτυρες της Εκκλησίας ο Τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος και η οικογένειά του. Γνώριζε ποιά ήταν η τύχη η δική του και της οικογένειάς του, με την επικράτηση της επανάστασης των μπολσεβίκων, και δέχτηκε το μαρτύριό του.
Πολλοί φίλοι τους υπήρχαν στην Ευρώπη, που θα μπορούσαν να τους δεχθούν, τουλάχιστον τα παιδιά τους, αλλά δεν έφυγε κανείς.

Τα λόγια του Ησαϊα για το Χριστό, ταιριάζουν σε κάθε μάρτυρα της πίστεως: "ως πρόβατον επί σφαγήν ήχθη και ως αμνός εναντίον του κείροντος αυτόν, άφωνος ούτως ουκ ανοίγει το στόμα αυτού. εν τη ταπεινώσει η κρίσις αυτού ήρθη. την γενεάν αυτού τίς διηγήσεται; ότι αίρεται από της γης η ζωή αυτού, από των ανομιών του λαού μου ήχθη εις θάνατον."
Μόσχος Λαγκουβάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: