10.2.21

ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ) ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ

 

Το μήνυμα που λαμβάνει καθένας από εμάς, όταν συναντιέται με τους άλλους στο δρόμο είναι "φύγε από το δρόμο μου". Αυτό λέει μέσα από την καρδιά του, καθένας που φοβάται ότι θα μολυνθεί από τον ιό ακόμα κι αν περπατάει στον ίδιο δρόμο με κάποιον άλλον. Έτσι καθένας δίνει το μήνυμα στους άλλους πως δεν θέλει την ενότητα, αλλά θέλει την διαίρεση και την απομόνωση . Έτσι κάνουν τα μυρμήγκια όταν θέλουν να πεθάνουν. Βγάζουν φτερά και τραβάνε το καθένα το μοναχικό του δρόμο προς το θάνατο.
Τα μυρμήγκια που πεθαίνουν εγκαταλείπουν τη φωλιά τους πετώντας σε διάφορες κατευθύνσεις το καθένα χωριστά. Δεν θα δείς ποτέ δύο μαζί να πετάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Τα μυρμήγκια πεθαίνουν μόνα, όπως άλλωστε και οι άνθρωποι. Μόνο όσο αγαπάμε τη ζωή αποζητάμε την συντροφιά ο ένας του άλλου.
Το αντίθετο συμβαίνει όταν δεν θέλουμε να ζούμε, γιατί φοβούμαστε, όπως συμβαίνει τη σημερινή εποχή του φόβου, που απειλεί με εξόντωση την ανθρωπότητα. Ο καθένας τραβάει το δρόμο του και δεν θέλει να συναντήσει άλλον άνθρωπο. Τέτοια μηνύματα θανάτου λαμβάνουμε αμέτρητα, κάθε μέρα.
Δεν στέλνουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα το μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε. Αντιθέτως στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε. Τα μηνύματα αυτά με σημεία είναι πιο δυνατά από τις λέξεις, γιατί τυπώνονται κατ' ευθείαν στο ασυνείδητο. Η εικόνα της διάλυσης και της απομόνωσης, είναι εικόνα θανάτου. Με το λόγο, μπορούμε να έχουμε αντίλογο πειστικό. Με την εικόνα, είναι αδύνατο να έχουμε αντίλογο. Η εικόνα εισχωρεί κατ' ευθείαν στο υποσυνείδητο, πριν προλάβει το το συνειδητό να την εμποδίσει.,
Κύριε των δυνάμεων,
βοηθός γενού.
Άλλον γαρ εκτός Σου
βοηθόν εν θλίψαισι
ουκ έχομεν
Κύριε των δυνάμεων
ελέησον ημάς.
ελέησον ημάς.
Η Εκκλησία είναι το στήριγμα των πιστών στις δοκιμασίες. Ποιός νους αποφάσισε να εμποδίσει τον πιστό λαό, να δεχθεί τη Θεία βοήθεια τις δύσκολες αυτές ημέρες; Τί φοβερή άγνοια!
Τί λόγο θα δώσουμε στο Θεό, όταν εμποδίζουμε το Άγιο Πνεύμα, (το ανοσοποιητικό μας σύστημα) να μας φυλάξει από την ασθένεια και το θάνατο;
Μόσχος Λαγκουβάρδος
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: