2.2.21

ΤΟ Πείραμα της υποταγής


"Αγρυπνείτε δεόμενοι εν παντί", λέει ο Κύριος. Η Εντολή αυτή του Χριστού είναι μαζί και προφητεία , η οποία επαληθεύεται στην εποχή μας, διότι έχουμε απτές αποδείξεις ότι ο εφησυχασμός του σημερινού ανθρώπου, μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο.

Η Εντολή του Χριστού δίδεται προς στον καινούριο άνθρωπο, τον αναγεννημένο εκ Πνεύματος, για δύο λόγους, διότι κινδυνεύει η ύπαρξη της ζωής του ανθρώπου στη γη και διότι μόνο η "δέηση" , δηλαδή η σύνδεση του ανθρώπου με την πηγή της ζωής , το Θεό , μπορεί να εμποδίσει την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.
Να γίνετε "δεόμενοι όπως εγω" προτρέπει τους Γαλάτες ((δ, 12) ,το στόμα του Χριστού, ο Απόστολος Παύλος. Ο ποιητής Τόμας Έλιοτ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανθρωπότητα ύστερα από την υποταγή της στο φόβο, οδηγείται στην αυτοκτονία. Ο Έλιοτ καλεί τους ανθρώπους που έχουν νου για να σκέφτονται, να εμποδίσουν την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.
Από το φόβο, που η προπαγάνδα, σκόρπισε σε όλη τη Γη, συμμετείχε η ανθρωπότητα στο πείραμα της υποταγής! Το πείραμα πέτυχε. Δεν απομένει να εφαρμοστεί και στην πράξη. Η υποταγή της ανθρωπότητας θα μείνει ως η μόνη πραγματικότητα.
Ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και θα ζητήσει τη βοήθεια του Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: