9.3.21

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

 Η Ορθοδοξία , όπως και οι αρχαίοι πρόγονοί μας ,απονέμει τιμή στον άνθρωπο και αναγνωρίζει την αξία του και τη δύναμή του. Δεν αμφισβητεί την αξία και τη δύναμη του ανθρώπου. Δεν λέει κανείς χριστιανός ορθόδοξος, τι μπορώ να κάνω εγώ, ένας άνθρωπος; Για την Ορθοδοξία ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού. 

Ο άνθρωπος, αν έχει πίστη, γνωρίζει την αξία του και έχει εμπιστοσύνη στη δύναμη του ενός ανθρώπου. Δεν λέει τον εαυτό του, κακόμοιρο και φουκαρά. Γνωρίζει ότι η ελευθερία του ανθρώπου είναι αγώνας με τον εαυτό του, με την δουλεία στα πάθη. Απόδειξη οι άγιοι της Εκκλησίας μας και οι ήρωες της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας.

 Η αξία και η δύναμη του Ηρακλή, τι είναι αν δεν είναι αξία και δύναμη ενός ανθρώπου. Ο Εχθρός του ανθρώπου για να κάμψει το ηθικό και για να αποθαρρύνει τον κάθε άνθρωπο εξευτελίζει την αξία και τη δύναμη του ανθρώπου. Εξευτελίζει τις αξίες και τις αντικαθιστά με τη λατρεία του θεού του χρήματος, το μαμωνά. Καταστρέφει την οικογένεια και προβάλλει την οργάνωση, την οποία διευθύνει ο ίδιος. Αν κανένας δεν έχει αξία, καμιά οργάνωση δεν έχει αξία. Αν όλα τα μέλη του σώματος είναι άρρωστα, πώς δεν θα είναι άρρωστο το σώμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: