20.11.10

Δεν είναι η τοκογλυφία ποινικό αδίκημα;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Δεν είναι η τοκογλυφία ποινικό αδίκημα; Δεν διαπράττουν ποινικό αδίκημα όσοι συνάπτουν τοκογλυφικά δάνεια; Δεν είναι νόμω αβάσιμες οι απαιτήσεις από παράνομες αιτίες, όπως η τοκογλυφία, τα στοιχήματα, τα παράνομα τυχερά παίγνια,η εκμετάλλευση της ανάγκης ή της κουφότητας του άλλου κ.α.

Γιατί συνήφθησαν δάνεια με τοκογλύφους και όχι με νόμιμους δανειστές;
Γιατί πληρώνονται τοκογλυφικά δάνεια, ενώ δεν οφείλονται δάνεια από παράνομες αιτίες όπως η τοκογλυφία; Γιατί δεν διώκονται οι παραβάτες;Γιατί ασκείται οικονομική τρομοκρατία εις βάρος του Ελληνικού λαού ενώ η αιτία είναι ο παράνομος δανεισμός;

Η αντιπροσώπευση του λαού από την κυβέρνηση και τα άλλα άμεσα όργανα του κράτους περιλαμβάνει μόνο τις νόμιμες πράξεις. Ο λαός δεν αποτελεί με αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν "εταιρία δολοφόνων". Πράξεις ή παραλείψεις παράνομες των αντιπροσώπων του λαού δεσμεύουν τα όργανα που παρέβησαν το νόμο και όχι το λαό. Η αντιπροσώπευση αφορά μόνο τις νόμιμες πράξεις. Με ποια λοιπόν εξουσιοδότηση οι πολιτικοί που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια δέσμευσαν την Ελλάδα με το να συμβάλλονται με τοκογλύφους, ενώ μπορούσαν να συνάψουν δάνεια με νόμιμους δανειστές; Ποιον ρώτησαν και ποιος τους έδωσε τέτοια παράνομη εντολή;

Στον πόλεμο πολλοί για να μην πεθάνουν από την πείνα πούλησαν τα σπίτια τους για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά ο νόμος υποχρέωσε αυτούς που "αγόρασαν" τα σπίτια αυτά να τα επιστρέψουν στους δικαιούχους των. Ο νόμος δεν μπορεί να επιβραβεύσει την ανομία.

ΌΛη η σημερινή κρίση με την οποία τρομοκρατείται ο Ελληνικός λαός για να φτάσει στην έσχατη απελπισία και "να πουλήσει τα σπίτια του και την ελευθερία του" με ένα κομμάτι ψωμί είναι παράνομη και ποτέ δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί.

Ο νόμος δεν επιβραβεύει την ανομία. Αυτοί που φέρουν το λαό στην απελπισία κάποτε λογοδοτούν. Η πνευματική ηγεσία, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που ξέρουν τους νόμους, οι Εισαγγελείς που λαμβάνουν με οποιοδήποτε τρόπο γνώση των εγκλημάτων τα οποία τελούνται εις βάρος του λαού πρέπει να ζητήσουν τη δικαστική προστασία που κάθε δημοκρατική χώρα παρέχει στους πολίτες της. Ο πολίτης μετέχει κρίσεως και αρχής. Έχει υποχρέωση να αναφέρει στον Εισαγγελέα τις παράνομες πράξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή του.

Όλη αυτή η οικονομική τρομοκρατία την εποχή αυτή στην Ελλάδα αφορά τον παράνομο δανεισμό κάποιων αντιπροσώπων του , οι οποίοι υπερέβησαν την εξουσία τους και παρέβησαν το νόμο. Αντί να ανησυχούν οι υπαίτιοι, επιρρίπτουν την ενοχή τους στον πολίτη και σαν τους φαρισαίους φορτώνουν στον κόσμο δυσβάσταχτα βάρη για τα οποία οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους.

Η τοκογλυφία είναι ποινικό αδίκημα με συγκεκριμένους δράστες. Κανένας δεν μπορεί να αιτιάται το λαό για τις δικές του παράνομες πράξεις και παραλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: