10.11.10

Η πίστη και τα "γήϊνα" (Ποιοί υπονομεύουν την Αυτοδιοίκηση;)

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδουν

Το έναυσμα να γράψω τις γραμμές που ακολουθούν είναι η εξής ερώτηση αναγνώστη: " Γιατί μπερδεύεις την Πίστη με τα γήϊνα;" Εννοεί τον παραλληλισμό της Ορθοδοξίας με την Αυτοδιοίκηση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ορθοδοξίας και της Αυτοδιοίκησης, ευγενικέ φίλε, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι εύκολη. Παραλληλίζω, μπερδεύω όπως λές, την Ορθοδοξία με την Αυτοδιοίκηση για δυο λόγους:

Πρώτον γιατί δεν υπάρχει τίποτε έξω από την Πίστη.Η πίστη δεν είναι ένας τομέας της ανθρώπινης ζωής, αλλά είναι η ζωή στο σύνολό της. Αν δεν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς υπάρχει και είναι ο Θεός, δεν είμαστε ούτε εμείς αληθινοί άνθρωποι, αλλά ομοιώματα ανθρώπων.

Και δεύτερον γιατί Ορθοδοξία και Αυτοδιοίκηση έχουν τους ίδιους εχθρούς, την Εξουσία και το Νεωτερισμό, που στην εποχή μας πηγαίνουν μαζί χέρι-χέρι. Κι οι δυο υπηρετούν την συμπαιγνία Εξουσίας,Τεχνολογίας και Επιστήμης.

Οι νεωτεριστές που υπονομεύουν την Ορθοδοξία υπονομεύουν και την Αυτοδιοίκηση.
Οι νεωτεριστές είναι μηδενιστές δηλαδή άθεοι ακόμα κι αν εξωτερικά ανήκουν σε κάποια θρησκεία ή είναι ακόμα και κληρικοί. Αυτοί ανήκουν σε ένα είδος θρησκείας χωρίς πίστη στο Θεό, όπως είναι π.χ. η θρησκεία του βουδισμού στον οποίο η μόνη θεμιτή επιθυμία είναι η επιθυμία της ανυπαρξίας.

Η επιθυμία των νεωτεριστών (όπως των βουδιστών) πηγάζει από τον ενδόμυχο φόβο τους να μην ξαναυπάρξουν. Τόσο πολύ υποβαθμίστηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής στην Άπω Ανατολή με τα απολυταρχικά καθεστώτα και τώρα και στη Δύση με τα πολιτεύματα που μόνον κατ΄όνομα είναι δημοκρατικά!

Την εξάπλωση του ασιατικού απολυταρχισμού στην Ευρώπη την αρχαία εποχή εμπόδισαν οι Έλληνες. Οι Έλληνες καλούνται πάλι να εμποδίσουν την επέκταση του απολυταρχισμού σε όλον τον κόσμο. Η προσοχή όλου του κόσμου τώρα είναι στραμμένη στην Ορθοδοξία και στην αληθινή Αυτοδιοίκηση, γιατί είναι τα μόνα οχυρά που είναι ικανά να ανακόψουν την πορεία της νέας εποχής. Στην Ελλάδα θα αποκαλυφθεί η νέα εποχή, πως ούτε νέα είναι ούτε παγκόσμια. Είναι η ίδια ασιατική απολυταρχία υπό ευρωπαϊκό μανδύα.

Οι νεοεποχίτες (νεωτεριστές) δεν αμφισβητούν κάποιο από τα δόγματα της πίστης. Υποσκάπτουν την Ορθοδοξία για να την μετατρέψουν σε ένα πακέτο γνώσεων που υπόκειται στη διαρκή αλλαγή, όπως κάθε πακέτο γνώσεων, για να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της κάθε εποχής και πιο καλά στις ιδιορρυθμίες οποιουδήποτε αποκτά πρόσβαση στην εξουσία.

Απομυθοποίησε το καθεστώς. Αποκάλυψε γιατί και πως υπονομεύει την αληθινή Αυτοδιοίκηση. Η απομυθοποίησή του δεν γίνεται με πακέτα γνώσεων, όπως είναι ο μαρξισμός ή ο φιλελευθερισμός ή οποιοδήποτε άλλο πακέτο γνώσεων. Διότι το ένα πακέτο δεν αίρει το άλλο, αφού όλα μαζί υπονομεύουν την αληθινή Αυτοδιοίκηση. Όλα βλάπτουν το ίδιο την Αυτοδιοίκηση.

Αν δεν υπήρχες Ιησού, λέει σ΄ ένα ποίημά του ο Ισπανός ποιητής Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, ούτε εγώ θα ήμουν αληθινός. Τα πακέτα γνώσεων αγνοούν την ύπαρξη του Ιησού και υπονομεύουν την ικανότητα του ανθρώπου να αυτοδιοικείται.

Η Ορθοδοξία και η αληθινή Αυτοδιοίκηση έχουν τον ίδιο εχθρό, τη συμπαιγνία της εξουσίας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και του εμπορίου. Η απομυθοποίησή τους θα γίνει μόνο από αυτούς που πιστεύουν στην Ορθοδοξία και στην ικανότητα των πολιτών να αυτοδιοικούνται.

Αυτοί που υπονομεύουν την Ορθοδοξία, οι νεωτεριστές και οι οικουμενιστές είναι οι ίδιοι που υπονομεύουν μέσω της εξουσίας και την αληθινή Αυτοδιοίκηση.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο άρθρο του κυρίου Μ. Λαγκουβάρδου και ο αναγνώστης καλείται να το διαβάσει προσεκτικά. Δείχνει σαφέστατα την εικόνα της σημερινής μας πραγματικότητας, παράλληλα όμως επεξηγεί γιατί είναι καταδικασμένη και κάθε προσπάθεια απαλλαγής μας από το βρόχο της Νέας Τάξης, δηλαδή της παγκοσμιοποίησης, την οποία πολλοί σήμερα διαπιστώνουν και από διαφορετικές θεωρητικές τοποθετήσεις προσπαθούν να την ανατρέψουν ή να την αναχαιτίσουν.

Καλές οπωσδήποτε οι προσπάθειες, αλλά κατά τη γνώμη μου ατελέσφορες, αν δεν καταλάβουμε τις αγκυλώσεις που μας κρατούν καθηλωμένους και είναι αυτές που προδικάζουν το μάταιο του αγώνα. Αυτό ακριβώς συνοψίζει ο καλός αρθρογράφος με αυτό που γράφει :

: "Η επιθυμία των νεωτεριστών (όπως των βουδιστών)* πηγάζει από τον ενδόμυχο φόβο τους να μην ξαναϋπάρξουν. Τόσο πολύ υποβαθμίστηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής στην Άπω Ανατολή με τα απολυταρχικά καθεστώτα και τώρα και στη Δύση με τα πολιτεύματα που μόνον κατ΄όνομα είναι δημοκρατικά!"

(*) Σημείωση δική μου.

Θα συμπλήρωνα και των καινοτόμων της Ορθοδοξίας με τις άφθονες αθεολόγητες θεολογικές των προτάσεις, χωρίς να παραβλέπω επίσης τον αξιόλογο αγώνα για μια νέα θεώρηση του μαρξισμού, ο οποίος οφείλει να απαλλαγεί από εφιαλτικές μνήμες που τον συνοδεύουν είτε εδώ, είτε αλλού.Η εξουδετέρωση του φόβου της ύπαρξης και μετά το θάνατο, σημαίνει κονιορτοποίηση της πίστης και το μάταιο αυτής :

«Ει δε Χριστός ουκ εγήγερται, κενόν άρα το κήρυγμα ημών, κενή δε και η πίστις υμών»

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και μια δεύτερη σημείωση :

Ο "εφηρμοσμένος" μαρξισμός, αυτός που τουλάχιστον γνωρίσαμε, είναι το κήρυγμα του Σταυρού χωρίς Χριστόν ή το κήρυγμα του Χριστού δίχως το Σταυρό.
Ως προς την καινοτόμο "ορθοδοξία" αυτή πνίγεται μέσα στις αντιφάσεις και στις παλινωδίες.