15.3.14

ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όλα τα ονόματα έχουν φύγει από τη θέση τους. Είναι π.χ. το ταλαιπωρημένο όνομα της "δημοκρατίας" στη θέση του; Είναι η δημοκρατία, δημοκρατία; Είναι το επίσης ταλαιπωρημένο όνομα της ελευθερίας στη θέση του; Είναι η ελευθερία, ελευθερία;

Σκότωσε τον αδελφό σου,για να σε ονομάσουν "φιλάδελφο"! Να είσαι Σλάβος ή Αλβανός των Σκοπίων και θα σε ονομάσουν "Μακεδόνα"!

Η Ελληνική Γλώσσα πολεμάει για μας και μας υπερασπίζεται. Έτσι εξηγείται πως ένας μικρός λαός εξακολουθεί να υπάρχει και να τη μιλάει ακόμα, ο μόνος λαός, που έχει μητρική γλώσσα την Ελληνική.

Μπορούμε άραγε να κατανοήσουμε τη σημασία της Ελληνικής Γλώσσας για την ύπαρξή μας ως Έθνος και ως λαός και για τον πολιτισμό της ανθρωπότητας;

Σε όλο τον κόσμο διδάσκουν στα σχολεία την Ελληνική στο πρωτότυπο. Στην Ελλάδα τη διδάσκουν από μεταφράσεις. Η γλώσσα είναι σαν την ελευθερία. Δεν σου την παίρνει κανείς, αν δεν την δώσεις ο ίδιος. Δείτε τί γίνεται τώρα με το όνομα της Μακεδονίας, χάρις στους ενδοτικούς που κυβερνούν.

Ο αναγνώστης που θέλει να δει τί παθαίνουν εκείνοι που προδίδουν την ελευθερία και τη γλώσσα, ας διαβάσει το δοκίμιο "Η δύναμη της γλώσσας". Θα το βρει στο διαδίκτυο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: