9.4.11

"Τί δειλοί έστε ούτω; Πώς ουκ έχετε πίστιν;"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


"Γιατί είστε έτσι δειλοί; Πώς δεν έχετε πίστη;"Με αυτά τα λόγια έψεξε ο Ιησούς τους μαθητές του όταν φοβήθηκαν στην τρικυμία μήπως πνιγούν, ενώ ήταν μαζί τους ο Κύριος.

Εμείς τώρα δοκιμαζόμαστε συχνά ως προς την πίστη μας. Ιδίως όταν μας βρίσκουν αρρώστιες ή άλλα εμπόδια. Νιώθουμε τότε πως σ΄ εμάς απευθύνοναι τα λόγια του Κυρίου," γιατί είστε έτσι δειλοί; ή τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, "μήπως δεν ξέρετε καλά ότι ο Ιησούς κατοικεί μέσα σας; Αν δε το ξέρετε επειδή είστε κάπως αδόκιμοι, ελπίζω ότι ξέρετε ότι εμείς δεν είμαστε αδόκιμοι."

Εμείς που είμαστε ακόμα αδόκιμοι στην πίστη, πως μπορούμε να παραβάλλουμε τους εαυτούς μας με τους προφήτες, με τους αποστόλους, με τους αγίους; Πώς μπορούμε να είμαστε υπέρτεροι αυτών που έκαναν θαύματα ή που μαρτύρησαν για την πίστη; Γνωρίζουμε την ολιγοπιστία μας στους πειρασμούς και τη δειλία μας. Τουλάχιστον να είμαστε ταπεινοί, γνωρίζοντας την αδυναμία μας.

Είναι δόκιμοι στην πίστη σαν τον Απόστολο Παύλο και σαν τους θαυματουργούς αγίους οι οικουμενιστές που διδάσκουν τις πλάνες τους και που διαγράφουν η διαστρεβλώνουν τα ευαγγελικά κείμενα και τα έργα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας;

Οι οικουμενιστές απομακρύνονται από την αληθινή πίστη στον Κύριο Ιησού. Ο Ιησούς, μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο ότι γνώριζε εξαρχής ποιοί δεν θα πιστέψουν, όπως γνώριζε ποιος θα τον πρόδιδε. Όταν είπε σ΄ αυτούς που τον ακολουθούσαν ότι κανείς δεν μπορεί να έλθει κοντά του, αν δεν του έχει δοθή η δύναμη από τον Πατέρα, πολλοί από τους μαθητές του ξεμάκρυναν και δεν τον ακολουθούσαν πια. Τότε ο Ιησούς ρώτησε τους δώδεκα, μήπως θέλουν κι αυτοί να φύγουν. Ο Σίμων Πέτρος απάντησε, και που να πάμε, λόγους που οδηγούν στην αιώνια ζωή έχεις.

Οι αρχαίοι δοκίμαζαν τη λογιοσύνη με τη συγγραφή επιγραμμάτων. Ας γράψουν ένα μόνο επίγραμμα οι οικουμενιστές για να δούμε τη λογιοσύνη τους. Πώς τολμούν, να εισάγουν τις ιδιορρυθμίες τους στην Εκκλησία ενώ δεν μπορούν να γράψουν ούτε ένα στιχάκι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: