9.4.11

Ποδόσφαιρο και επανάσταση. Πάρτε τα όλα κι αφήστε το ποδόσφαιρο.


Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Πολύ κόσμος θα επιθυμούσε μια επανάσταση στις μέρες μας , έτσι για να ανάψουν τα αίματα, αλλά κανείς δε βρίσκει μια πραγματική αιτία. Για ποιο πράγμα αξίζει να επαναστατήσεις; Δεν υπάρχει κάποια αιτία για την οποία να συμφωνούμε έστω οι περισσότεροι Έλληνες, ότι αξίζει να επαναστατήσεις, εκτός από μία, το ποδόσφαιρο.

Όταν έχασε η ΑΕΛ οι οπαδοί της θα έκαιγαν τη Λάρισα. Προσπάθησαν να το κάνουν, αλλά ήθελε κόπο και το άφησαν για άλλη φορά. Άναψαν μόνο μερικές φωτιές στην πλατεία και στους κεντρικούς δρόμους.

Φαντάσου τί θα συνέβαινε, αν απαγορεύονταν όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Άρα η δύναμη του ελληνικού λαού βρίσκεται στα χέρια των ποδοσφαιρικών ομάδων. Ας αρνηθούν αυτές να παίξουν και θα δείτε πώς ξεσηκώνεται όλος ο κόσμος και επαναστατεί.

Όποιοι διψούν για επανάσταση ας γίνουν ποδοσφαιριστές ή παράγοντες του ποδοσφαίρου και θα το επιτύχουν. Έως τότε όσοι ονειρεύονται επαναστάσεις ας κάνουν υπομονή.

Ας φυλάξει ο καθένας όπως μπορεί το πνεύμα του ελεύθερο, κι ας προστατέψει το σώμα του από την αρπαγή των οργάνων του και τη ζωή του από την ευθανασία.

Πριν πας, ευγενικέ αναγνώστη, σε νοσοκομείο να περάσεις προηγουμένως από τον συμβολαιογράφο σου, για να δηλώσεις ότι δεν είσαι δωρητής σώματος και ότι δε θέλεις να αυτοκτονήσεις.

Επίσης πρέπει να περάσεις κι απ΄ το γραφείο του Εισαγγελέως Πρωτοδικών και να καταθέσεις εκ των προτέρων μήνυση κατά των γιατρών του νοσοκομείου , προληπτική μήνυση, για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης σε περίπτωση, που δε γυρίσεις ζωντανός και οι οικείοι σου σε παραλάβουν λειψό, χωρίς μάτια, καρδιά, νεφρά, συκώτι κ.α. .

Μετά τον συμβολαιογράφο και τον εισαγγελέα πρέπει να πας στο δικαστικό

επιμελητή στον οποίο να παραδώσεις αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης περί μη δωρεάς οργάνων καθώς και αντίγραφο της μηνύσεως για να τα επιδόσει στον πρόεδρο του Νοσοκομείου. Η μήνυση θα τεθεί στο αρχείο. Μπορεί όμως να ανασυρθεί ,με την αίτηση κάποιου συγγενούς ή φίλου, αν δεν έχεις την τύχη να φύγεις ζωντανός απ΄ το νοσοκομείο.

Όλες αυτές οι ενέργειες για να αποδείξει κανείς ότι δεν είναι δωρητής θα έχουν αποτέλεσμα , αν λειτουργεί κανονικά η γραμματεία του νοσοκομείου, αν δεν λείπει ο αρμόδιος υπάλληλος, αν δεν έχουν χαθεί τα αποδεικτικά έγγραφα κι αν, το σπουδαιότερο, βάλει το χέρι Του ο Θεός. Γι΄ αυτό ξεκινώντας για το νοσοκομείο κάνε το σταυρό σου πρώτα κι ύστερα έχε μαζί σου όλα τα παραπάνω έγγραφα.

Όλες αυτές οι επί πλέον φροντίδες, σαν να μην έφτανε η αγωνία σου για την αρρώστια, θα ήταν περιττές, αν απαγορεύονταν για λίγες μέρες οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Με το ποδόσφαιρο ή θα γινόταν επανάσταση ή η εξουσία θα έδειχνε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και θα είχε φόβο Θεού.

__________________________

Ετικέτες: Ποδόσφαιρο, επανάσταση, εξουσία, φόβος Θεού, δωρεά σώματος, ευθανασία, συμβολαιογράφος, εισαγγελέας, δικαστικός επιμελητής .

Μικρός Οδηγός Βιβλίων:

Τερέζ Μπερτερά και Κάρολ Μπερβστάϊν, Το Σώμα έχει τη δική του Λογική, Εκδόσεις Θυμάρι.

Ένα βιβλίο αυτογνωσίας. "Το να προσεγγίζεις κάποιον μέσα από το σώμα του είναι σαν να εισχωρείς στα πιο βαθιά στρώματα της προσωπικότητάς του."

Στην Ορθοδοξία δεν θεωρούμε το σώμα εχθρό του πνεύματος. Το σώμα και το πνεύμα είναι ένα. Είναι ο ναός του πνεύματος. Δεν χωρίζει η ψυχή, κατά του ς Πατέρες της Εκκλησίας, από το σώμα, όπως δεν χωρίζει η φωτιά απ΄ το αναμμένο σίδερο. Ο χριστιανός ορθόδοξος δεν προσπαθεί, όπως κάνουν στην Ανατολή, να εξουδετερώσουν το σώμα με διαφόρους τρόπους. Η άσκηση η πνευματική στην Πίστη μας δε σκοτώνει το σώμα , αλλά τα πάθη.

Το βιβλίο με το σεβασμό που δείχνει στο σώμα, είναι κοντά στην Ορθόδοξη Διδασκαλία για το σώμα ου ανθρώπου. Αντίθετα ο τρόπος που μεταχειρίζεται το σώμα ο αθεϊσμός δείχνει ότι η αντίληψη περί αυτού δεν διαφέρει από την αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα. Μεταξύ της Ορθόδοξης Δικασκαλίας και του αθεϊσμού υπάρχει μέγα χάσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: