28.10.17

Το παιδικό παιχνίδι της αυθεντικής ύπαρξης

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Πάρτε από μένα σαν δώρο μια ιδέα του "παιχνιδιού της αυθεντικής ύπαρξης" απ΄ το ανέκδοτο βιβλίο μου "ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"

ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
ΣΚΟΠΟΣ: Θα βοηθηθούν τα παιδιά να δουν την σύγχυση που υπάρχει σήμερα ως προς τον αληθινό εαυτό και την γνήσια και αυθεντική ζωή.

Η ψυχή και η προσωπική ελευθερία
Ο άνθρωπος απ’ τα πανάρχαια χρόνια ακόμη, απ’ την πρωτόγονη εποχή, γνώριζε ότι ο αληθινός εαυτός είναι η ψυχή. Αυτός που φυλάει την ψυχή του, φυλάει και την προσωπική του ελευθερία και δεν γίνεται υποχείριο αυτού που θα μπορούσε να του κλέψει τις δυνάμεις της ψυχής του. Γι’ αυτό το λόγο στολίζει το πρόσωπό του με σχέδια και με χρώματα, για να μην μπορεί κανείς ν’ αποτυπώσει την ψυχή του, που καθρεφτίζεται σ’ αυτό. Για τον ίδιο λόγο ακόμα και σήμερα πολλοί φοβούνται αυτόν που με την φωτογραφία ή με το σχέδιο αποτυπώνει το πρόσωπό τους. Νιώθουν ότι αυτός που ξέρει την μορφή τους, γνωρίζει και την ψυχή τους και μπορεί να τους κατευθύνει όπου θέλει.

Κριτικός νους και εσωτερική καλλιέργεια
Τα παιδιά θα βοηθηθούν να αναπτύξουν τον κριτικό τους νου και να αποκτήσουν εσωτερική καλλιέργεια, για να μην παρασύρονται από την φαντασία τους και γίνονται υποχείρια των άλλων. Δεν θ’ αφήσουν κανέναν να εκμεταλλευτεί την φαντασία τους και να υποκαταστήσει την πραγματικότητα με τις ονειροπολήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: