14.2.12

Κανένας λαός δεν είναι υπό απαγόρευση

 Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου 


Ο Ιησούς χρησιμοποιεί ως παράδειγμα προς αποφυγήν την συμπεριφορά των αρχόντων και δίδει Εντολή στους μαθητές Του να μη φέρονται όπως οι άρχοντες οι οποίοι καταδυναστεύουν του λαούς, αλλά να έχουν παράδειγμα τον Ίδιο που ήρθε να διακονήσει και όχι να διακονηθεί.

Οι πολιτικοί οι οποίοι ενεργούν, εν γνώσει τους, κόντρα στη θέληση του λαού, ενεργούν όχι ως αντιπρόσωποι του λαού, αλλά ως επίτροποι των υπό απαγόρευση ευρισκομένων.Είναι ο λαός υπό απαγόρευση; Όταν άμεσα όργανα του κράτους, όπως είναι οι βουλευτές π.χ. ενεργούν  εν γνώσει τους κόντρα στη βούληση του λαού, ο λαός στην πραγματικότητα μοιάζει σαν τον ευρισκόμενο υπό επιτροπεία ανήλικο ή ανίκανο.

Δεν ενεργούν κατά τη βούληση, έστω και τεκμαιρομένη βούληση, του λαού, αλλά κόντρα σ΄ αυτήν. Δεν εκπροσωπούν παρά μόνον τον εαυτό τους.

Θα μου πείτε τί να κάνουμε, αφού έτσι έχουν τα πράγματα;

’Οταν ο Νέλσον Μαντέλα μετά από ολόκληρη ζωή στη φυλακή βγήκε γέρος πιά, είπε πως ο αγώνας του δεν τελείωσε με το να ελευθερωθούν οι αδελφοί του από την σκλαβιά των διωκτών τους.Ότι πρέπει να αγωνιστεί για την ελευθερία των διωκτών από την κακία τους. Η ελευθερία είναι ενιαία.

ο Γιάννης Τσαρούχης σε κάποιο βιβλίο του λέει πως η σύγκρουση είναι σύγκρουση πολιτισμών και το πιστεύω. Τώρα κατάλαβα, λέει, τί σημαίνει να είσαι ορθόδοξος ή εβραίος ή μουσουλμάνος...

Άρα είμαι αισιόδοξος ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του δικαίου και της αλήθειας. Κάθε στιγμή που περνάει κάποιος αποκτά αυτοκατανόηση και το ίδιο το σύνολο αποκτά αυτοκατανόηση ως σύνολο.

Για την αυτοκατανόηση του συνόλου ως σύνολο πρέπει να αγωνιστεί καθένας από μας με όπλο τη σκέψη και το λόγο.

Στον κόσμο των έσχατων πραγμάτων που ζούμε, τα έσχατα πράγματα είναι ο λόγος. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Κυρίου ότι ο κόσμος όλος θα παρέλθει και μόνο η Διδασκαλία Του θα μείνει.
14 Φεβρουαρίου 2012 7:23 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: