8.2.12

Το τέλος του άθεου κράτους

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου






        Ποιο είναι το τέλος του άθεου κράτους; Το Ευαγγέλιο μιλώντας για το άθεο κράτος λέει: Το άθεο κράτος  δεν δέχεται το πνεύμα του Θεού. Το πνεύμα του Θεού το θεωρεί ανοησία! Κανένα άθεο κράτος δεν έχει τη σοφία του πνευματικά ώριμου για να καταλάβει.Αν το άθεο κράτος είχε σοφία και γνώση δεν θα σταύρωναν το Χριστό.
   
       Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο διαβάζουμε τα εξής: "Ταύτα πάντα ελάλησεν ο Ιησούς εν παραβολαίς τοις όχλοις, και χωρίς παραβολής ουδέν ελάλει αυτοίς, όπως πληρωθή το ρηθέν δια του προφήτου λέγοντος: "Ανοίξω εν παραβολαίς το στόμα μου, ερεύξομαι κεκρυμμένα από καταβολής κόσμου."

     (Όλα αυτά - όλη τη διδασκαλία Του- τα είπε ο Ιησούς στο πλήθος με παραβολές και δεν τους έλεγε τίποτα χωρίς παραβολή. έτσι εκπληρώθηκε αυτό που είπε ο Θεός με το στόμα του προφήτη:
                                              Θα μιλήσω με παραβολές
                                              θα πω πράγματα κρυμμένα
                                              από τότε που δημιουργήθηκε
                                              ο κόσμος.)

      Πράγματα κρυμμένα από καταβολής κόσμου είναι η Διδασκαλία του Χριστού  γι΄ αυτούς που η ματαιοδοξία κι η αλαζονεία τους εμποδίζει να δουν την αλήθεια. Όσο δεν εγκαταλείπουν τη ματαιοδοξία και την αλαζονεία τους,  η αλήθεια  γι΄ αυτούς θα είναι κρυμμένη.

     Γι'  αυτούς που ακολουθούν το δρόμο της ματαιοδοξίας και της υπερηφάνειας ο Ιησούς είπε, πως είδε το σατανά να πέφτει  απ΄ τον ουρανό σαν αστραπή. Στο Ευαγγέλιο του Λουκά διαβάζουμε τα εξής:  "Όταν γύρισαν οι εβδομήντα μαθητές (του Ιησού), έλεγαν γεμάτοι χαρά: Κύριε, ακόμη και τα δαιμόνια μας υπακούνε όταν τα προστάζουμε στο όνομά σου. Κι ο Ιησούς τους είπε: Έχω δεί το σατανά να πέφτει απ΄  τον ουρανό σαν αστραπή. Σας δίνω την εξουσία να πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς,  και να κυριαρχείτε πάνω σ΄ όλη τη δύναμη του εχθρού. τίποτε δε θα σας βλάψει. Μη χαίρεστε όμως γιατί σας υπακούνε τα δαιμονικά πνεύματα. μάλλον να χαίρετε που τα ονόματά σας έχουν γραφτεί στον ουρανό. Εκείνη τη στιγμή ο Ιησούς ένιωσε μέσα του αγαλλίαση, και είπε: "Σ΄ ευχαριστώ Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, γιατί αυτά που απέκρυψες από τους σοφούς και τους συνετούς τα φανέρωσες στους ταπεινούς."

    Στο Ευαγγέλιο του Λουκά διαβάζουμε πως αυτός που ακολουθεί τον Ιησού εγκαταλείπει την προσκόλλησή τους στα πράγματα του κόσμου τούτου. Είναι ελεύθερος από την ματαιοδοξία και την αλαζονεία.  "Είπε δε ο Πέτρος, ιδού ημείς αφήκαμεν πάντα και ηκολουθήσαμέν σοι." (Να εμείς εδώ αφήσαμεν τα πάντα και σ΄ ακολουθήσαμε. ο δε είπεν αυτοίς. αμήν λέγω υμίν  ότι ουδείς έστιν  ος αφήκεν οικίαν  ή γονείς  ή αδελφούς ή γυναίκα ή τέκνα  ένεκεν της βασιλείας του Θεού, ος ου μη απολάβη  πολλαπλασίονα εν τω καιρώ τούτω και εν τω αιώνι  τω ερχομένω  ζωήν αιώνιον".

     (Σας βεβαιώνω πως όποιος άφησε σπίτι ή γονείς ή αδέρφια ή παιδιά για χάρη της βασιλείας του Θεού, θα κερδίσει πολύ περισσότερα τώρα, στα χρόνια που ζούμε, και στο μελλοντικό κόσμο την αιώνια ζωή.)

      Το  άθεο κράτος πεθαίνει μαζί με την αλαζονεία και τη ματαιοδοξία  του, όπως οι βασιλείς κι οι άρχοντες της αρχαιότητας,  που  από αλαζονεία και ματαιοδοξία θάβονταν μαζί με τις γυναίκες τους, τους υπηρέτες τους, τους δούλους τους, τ'  άλογά τους τα πολύτιμα στολίδια τους.

      Αυτός που ακολουθεί τον Κύριο Ιησού δε γίνεται δούλος στο άθεο κράτος. !

   

 
 


       









            

Δεν υπάρχουν σχόλια: