21.2.12

Η άγνοια (και η ημιμάθεια) δεν είναι ωραία!


 Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου 

                               "Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς"                                

       Η άγνοια (και η ημιμάθεια) δεν είναι ωραία!  Η άγνοια είναι αμαρτία. Μια εποχή στην Σοβιετική Ένωση από άγνοια του δυναμικού, σε μερικές επαρχίες σάπιζε το σιτάρι και σε άλλες έκαναν εισαγωγή από τις ΗΠΑ!
Η απογραφή του δυναμικού  ενός συνόλου είναι αναγκαία για την ενότητα του συνόλου.  Αν η Εκκλησία κινητοποιούσε με αυτό το πνεύμα την Ενορία και έκανε απογραφή του δυναμικού, δηλαδή αυτών που μπορούν να προσφέρουν από το περίσσευμά τους και του παθητικού, δηλαδή αυτών που τους  λείπουν τα αναγκαία, κανείς από αυτούς που τους λείπουν τα αναγκαία δεν θα έπεφτε στην απελπισία και στην απόγνωση, που διαλύει την ενότητα της κοινωνίας και οδηγεί στην αναρχία.
Όπου υπάρχει ακόμα ενότητα  πρέπει να κινητοποιηθεί με το πνεύμα που ενώνει τη δική σας ομάδα π.χ. σύλλογοι πάσης μορφής,  οι οποίοι
αντιστάθηκαν στη διάλυση του κομματισμού.
Η αυτοοργάνωση προϋποθέτει αυτοκατανόηση ως σύνολο. Η μη
αυτοκατανόηση ακόμα και ενός από τα μέλη σας εμποδίζει την αυτοκατανόηση της ομάδας.
Αυτή είναι η τραγωδία της ανθρωπότητας το ότι είμαστε ένα σύνολο που πολλοί δεν έχουν αυτοκατανόηση (αυτογνωσία) και εμποδίζουν την ανθρωπότητα να έχει αυτοκατανόηση ως σύνολο.
Τόσο αναγκαία είναι η αυτογνωσία των μελών και τόσο αναγκαία είναι η Γνώση.
Μας αρπάζουν την ψυχή με υλικά ανταλλάγματα. Είναι οι ίδιες αποικιοκρατικές δυνάμεις που εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους που εφάρμοσαν στους δύστυχους λαούς που έζησαν υπό αποικιοκρατικό καθεστώς.
Τις ίδιες μεθόδους εφαρμόζουν στην Ελλάδα.
Η αρρώστια των αποικιοκρατικών λαών είναι η βουλησιαρχία τους. Δίκαιο είναι γι΄ αυτούς αυτό που θέλουν.
Αν δεν ενωθούν οι λαοί να τους διώξουν πρέπει να περιμένουν να αυτοκαταστραφούν. Το Κακό αυτοκαταστρέφεται γιατί έχει άγνοια. Στη Σοβιετική Ένωση πάλι, κάποτε έγινε κατανοητό ότι κατεδίωκαν, φυλάκιζαν, εξόντωναν τους καλύτερους πολίτες. Κανένας άνθρωπος με αξία δεν συνεργαζόταν μαζί τους. Έμειναν με τους άχρηστους. Έτσι το σύστημά τους αυτοκαταστράφηκε όπως κάθε σύστημα στο οποίο κυριαρχεί η άγνοια και η σκληρότητα προς τους αδυνάτους.
Το λάθος τους είναι ότι δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα. Είναι η εποχή που το κακό δρα απροκάλυπτα. Η πτώση του είναι βεβαία. Όταν το κακό δρα απροκάλυπτα αυτοκαταστρέφεται. Το κακό στον πνευματικό τομέα έχει ηττηθεί. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ιησού, εθεώρουν τον σατανά να πέφτει σαν αστραπή  στη γη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: