19.1.19

Αντι-χριστιανισμός και ανελευθερία

.
Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο Χριστιανισμός διδάσκει την προσωπική ελευθερία. Θεωρεί τον άνθρωπο εικόνα του Θεού, όμοιο με το Θεό, δηλαδή ελεύθερο. Κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον άνθρωπο ως μέσον για οποιοδήποτε σκοπό. Διδάσκει να καλούμε το Θεό πατέρα, δηλαδή να είμαστε όμοιοι με την ουσία του πατέρα. Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διωξουσι." Ο αντίχριστος διώκει τον Χριστό και την ελευθερία.

Η προσωπική ελευθερία είναι ουσιαστικό στοιχείο του πνεύματος. Ό,τι αντιμάχεται την ελευθερία, αντιμάχεται το πνεύμα και το πρόσωπο εντός του οποίου εκδηλώνεται το πνεύμα. Η δέσμευση του προσώπου είναι δέσμευση του πνεύματος. Ο αντίχριστος είναι εχθρός της ελευθερίας και του πνεύματος.

Το πνεύμα είναι ελεύθερο. " Ενώ όλα τα ζωτικά κέντρα που ονομάζονται επίσης "ψυχικά" δεν είναι ελεύθερα. Το πνεύμα όπου θέλει πνέει". Εκδηλώνεται μόνο στο πρόσωπο, λόγω της ελευθερίας του. "Με τί πρόσωπο θα αντικρύσω τον κόσμο", λέμε όταν δεν είμαστε ελεύθεροι.Το πρόσωπο είναι ελεύθερο. Το πρόσωπο γνωρίζει τον εαυτό του. Ο άνθρωπος κράζει "αββά ο πατήρ".

"Αυτοί δεν αγαπούν το Θεό, θα αγαπήσουν εμάς", είπε μια μάνα στο γιο της γι΄αυτούς που δίωκαν την ελευθερία. Το αξιόμεμπτο είναι απέναντι στο Θεό. Τί σημασία έχει η προσβολή σε μας; "Έθου τας ανομίας ημών εναντίον σου , ότι επήλθε πραότης εφ' ημάς, και παιδευθησόμεθα."

Ο Χριστός μετατρέπει τις ήττες σε νίκες. Ο κομμουνισμός σταύρωσε το Χριστό στη Ρωσία, αλλά έπαθε πανωλεθρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: