16.2.18

Αυτογνωσία και ελευθερία από την άγνοια και το φόβο!

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αυτογνωσία είναι η γνώση του εαυτού μας. Αυτογνωσία είναι και όταν ένα σύνολο γνωρίζει τον εαυτό του. Και για να γνωρίζει το σύνολο τον εαυτό του, πρέπει να σκέφτεται ως σύνολο. Για να γίνει αυτό πρέπει όλα τα μέλη ενός συνόλου, να γνωρίζουν τον εαυτό τους. Αν και ένα μόνο μέλος ενός συνόλου δεν γνωρίζει τον εαυτό του, δεν γνωριζει ότι ανήκει στο σύνολο, το σύνολο δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Υπάρχουν μέλη του που ούτε το σύνολο τα γνωριζει ως δικά του ούτε τα μέλη γνωρίζουν ότι ανήκουν στο σύνολο.

Σκέψου, λοιπόν, πόσο λεπτό πράγμα είναι αυτό. Αν ένας από το σύνολο των Ελλήνων, δεν γνωρίζει ότι είναι μέλος στο σύνολο των Ελλήνων εμποδίζει το σύνολο των Ελλήνων να γνωρίζει τον εαυτό του ως σύνολο. Όταν πιστεύει σκέφτεται και ενεργει σαν να ανήκει στο σύνολο των Γερμανών ή των Γαλλων ή σε οποιδήποτε άλλο εθνικό σύνολο, και παραμένει στο σύνολο των Ελλήνων, τότε αυτός εμποδίζει το σύνολο των Ελλήνων να γνωρίζει τον εαυτό του ως σύνολο των Ελλήνων.

Αν αυτός είναι τίμιος με τον εαυτό του, πρέπει να ζητήσει να διαγραφεί από τα κατάστιχα των Ελλήνων, γιατί είναι εμπόδιο στην αυτογνωσία και στην ελευθερία των Ελλήνων από την άγνοια και το φόβο!

Όταν αυτός δεν είναι ένας απλός πολίτης και κατέχει δημόσιο αξίωμα, σκεφθείτε τί μεγάλο εμπόδιο είναι στο σύνολο των Ελλήνων.

Όταν ο Εφιάλτης πρόδωσε τους Έλληνες οι Σπαρτιάτες έβαλαν σκοπιές σε όλα τα περάσματα προς την Ελλάδα επί δέκα χρόνια, για να τον συλλάβουν και τον αποβάλουν από την κοινότητα των Ελλήνων ως προδότη.

Το να είναι κανείς μέλος σε ένα σύνολο και να εμποδίζει το σύνολο να γνωρίζει τον εαυτό του αυτό είναι προδοσία. Έστω και ένας αν προδίδει, όλο το σύνολο προδίδει, αν δεν τον αποβάλλει ως ξένο σώμα!

Η ελευθερία προσωπική και εθνική είναι αγώνας για την ελευθερία από την άγνοια και το φόβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: