26.4.17

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η ενδυμασία είναι τέχνη και εκφράζει ακριβώς αυτό που εκφράζει η τέχνη, σκέψεις και αισθήματα, και προκαλεί , όπως η μουσική προκαλεί σ' αυτόν που την χαίρεται, ψυχική ανάταση. Είναι τυχερή υ γυναίκα που ξέρει να επιλέγει το ντύσιμο που της πηγαίνει γιατί ταιριάζει στο χαρακτήρα της και σ' αυτό που θέλει να εκφράσει προς τους άλλους.

 Το σπουδαιότερο είναι η αγάπη της για το ωραίο και η σημασία που δίνει την επιμέλεια και στην φροντίδα της για την εμφάνισή της. Αυτό οπωσδήποτε φανερώνει και εσωτερική δύναμη, απόδειξη πως όταν νιώθουμε ηττοπάθεια και αδυναμία, το πρώτο που παραμελούμε είναι η εμφάνισή μας.

Φυσικά δεν πρέπει να δίνει κανείς την εντύπωση ότι υποφέρει από το άγχος για την εμφάνισή του. Το αντίθετο, συμβαίνει όταν το ρούχο που φοράμε μας πηγαίνει. Γι΄ αυτό νιώθουμε σιγουριά, δύναμη, ευδιαθεσία και αγάπη για τον εαυτό μας και ίσως αγάπη και για τους άλλους, ιδίως γι' αυτούς που μας θαυμάζουν. 

Όσο για μένα που πιστεύω ότι η μόνη ελπίδα να επιβιώσουμε είναι να αγαπήσουμε το ωραίο στον Ιησού πρώτα κι ύστερα στη ζωή μας. Ποτέ δεν είναι αργά να μελετήσετε σε βάθος την σημασία της αισθητικής στην καθημερινή ζωή. Η νέα σειρά ομιλιών στην Κωλέτη 5, θα είναι αφιερωμένη στο Ωραίο και στην αισθητική. Ετοιμαστείτε να ρθείτε, αν ενδιαφέρεστε όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και για τον εσωτερικό άνθρωπο, ιδίως γι΄ αυτόν.

Συμπέρασμα: από το είδος της ενδυμασίας μπορεί να δει κανείς και το είδος της σκέψης αυτού που την κατασκευάζει κι αυτού που την φοράει. Ο γυμνός δεν ξεχωρίζει από νήπιο. Είναι εκπληκτική η ομοιότητα του γυμνού και του νηπίου, που απορεί κανείς πως το γυμνό ενός μεγαλόσωμου ενήλικου μοιάζει με το γυμνό ενός νηπίου.

Με τη σύγχρονη ακαλαίσθητη γυναικεία ενδυμασία αναρωτιέται κανείς σε τί οφείλονται οι τόσο κακές σκέψεις των σχεδιαστών ενδυμάτων για τη γυναίκα.
moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: