14.4.17

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Χωρίς αμφιβολία, η γυναίκα είναι πιο εκφραστική απ΄ τον άνττρα.
Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι η γυναίκα διαθέτει πλουσιότερο συναισθηματικό κόσμο, και άνετα εκφράζεται μέσω των συναισθημάτων της. Ενώ ο άντρας που στηρίζεται πιο πολύ στην λογική υστερεί σε εκφραστικότητα.

Γυναίκες και άντρες όμως στην ελληνική ζωή, η οποία διακρίνεται για την θεατρικότητά της δεν περνούν απαρατήρητοι όπου κι αν βρεθούν.Τίποτε δεν περνάει απαρατήρητο . Πάντα κάποιο μάτι κοιτάζει αυτούς που περνούν στο δρόμο. Δεν είναι τυχαίο που στον τόπο μας γεννήθηκε το θέατρο.

ΟΙ γυναίκες , ιδίως , όταν βγαίνουν έξω, είναι πανέτοιμες να δώσουν μια παράσταση στο δρόμο. Δίνουν διάφορες παραστάσεις και οτιδήποτε κάνουν, ακόμα και η παραμικρή κίνηση έχει το νόημά της. Από αυτήν την άποψη όλες οι γυναίκες είναι ηθοποιοί, δηλαδή συμβάλλουν στη δημιουργία του ήθους της κοινωνικής ζωής. Ηθοποιός, από την άποψη αυτή, σημαίνει φως.

Δεν είναι μόνο βέβαιο, αν η εκφραστικότητά τους είναι με επίγνωση ή όχι. Για κείνες πάντως που έχουν επίγνωση, κάθε έξοδος μοιάζει με προετοιμασία για το θέατρο. 'Αλλωστε η προετοιμασία μιας γυναίκας για την έξοδο από το σπίτι δεν διαφέρει από την προετοιμασία μιας ηθοποιού για να βγει στη θεατρική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: