14.3.17

Στην έρημο

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Όταν κάποιος  νέος, στην Αμερική, έμαθε ότι ο πατέρας του είχε κι άλλη οικογένεια σε άλλη πόλη, εγκατέλειψε τις σπουδές του, τους φίλους του, την πόλη του και περπάτησε τόσο βαθιά μέσα στην έρημο, που πέθανε από την πείνα και τις αρρώστιες, γιατί δεν μπορούσε πια να επιστρέψει.
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζων Ντύαρ, κινδύνεψε να πάθει το ίδιο. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά του με τα έξι παιδιά του και εξαφανίστηκε. Ο Τζων Ντύαρ δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το έκανε αυτό ο πατέρας του κι όλα του πήγαιναν στραβά. Δεν μπορούσε να στεριώσει σε καμιά δουλειά, η υγεία του ήταν χάλια, ο γάμος του διαλυόταν...
-Γιατί δεν πας να βρεις τον πατέρα σου; του λέει κάποιος φίλος του. Κι αυτό έκανε.Έψαξε παντού να τον βρει και τελικά αντί τον πατέρα του, βρήκε τον τάφο του.
-Γιατί μας εγκατέλειψες, τον ρώτησε γονατίζοντας μπροστά  στον τάφο του. Άφησες έξι παιδιά να τα μεγαλώσει η μάνα μας και δεν έδωσες κανένα σημείο ζωής όλα αυτά τα χρόνια;
Φυσικά δεν πήρε απάντησε απ΄ τον πατέρα του, αλλά απ΄' τον εαυτό του. Ύστερα από τόσα βάσανα που πέρασε, είχε γίνει ταπεινός.
-Ποιός μου λέει, πατέρα, αν ήμουν κι εγώ στη θέση σου, δεν θα έκανα τα ίδια;
Έτσι συγχώρησε τον πατέρα του κι από τότε περιόδευε τις πολιτείες της Αμερικής δίνοντας διαλέξεις με θέμα την συγχώρηση του πατέρα. Ο Τζων Ντύαρ πιστεύει, πως εκείνος που δεν συγχωρεί τον πατέρα του, θέλει να παραμείνει παιδί. Συγχωρώντας τον πατέρα μας, πετάμε με τα δικά μας φτερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: