25.12.16

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

      H μεγάλη Τέχνη είναι θρησκευτική.Όλη η μεγάλη ποίηση υμνεί την αγάπη του Χριστού. Στα πρόσωπα όλων αγαπάμε τον Ιησού. Ο Ιησούς είναι το αρχέτυπο του ανθρώπου.
  Θα μου πείτε, πώς η αγάπη ουδέποτε καταστρέφεται; Κι οι αγάπες που ξέπεσαν ή που αντιστράφηκαν κι έγιναν μίσος; Η αγάπη του Ιησού ουδέποτε εκπίπτει (καταστρέφεται). Η αγάπη του Ιησού είναι βαρύς σταυρός,( Παστερνάκ). Για χάρη της αγάπης του Ιησού "θανατούμεθα όλη την ημέρα", γράφει ο Απόστολος Παύλος στους Ρωμαίους.
    Η ευχή του παππού μου, του μακαρίτη Αγγελάκη, από τη Δεσκάτη Γρεβενών, ήταν αυτή "Στο Θεό ν' αρέσει". Αυτό σημαίνει ότι ο παππούς μου , αν έβλεπε ότι κάτι δεν αρέσει στο Θεό, έλεγε στον εαυτό του "Αγγελάκη, εσύ πέθανες γι΄ αυτό κι αυτό πέθανε για σένα.". Μπορούμε να ζούμε έτσι σαν πρόβατα σφαγής, για την αγάπη του Χριστού και να νικάμε με τη δύναμη της αγάπης του Χριστού. . "Ελογίσθημεν ως πρόβατα σφαγής. αλλ' εν τούτοις πάσιν υπερνικωμεν δια του αγαπήσαντος ημάς"
    (Μας μεταχειρίζονται σαν πρόβατα που τα πηγαίνουν στη σφαγή. Εμείς όμως βγαίνουμε νικητές μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες, με τη βοήθεια του Χριστού ο οποίος μας αγάπησε.)
    Πεθαίνουμε κάθε μέρα κι όμως ζούμε μια ζωή πληρότητας, γιατί έχουμε μέσα μας τον αναστημένο Ιησού. Ο Χριστός νίκησε το θάνατο. Η πίστη στο Χριστό είναι πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Ποιός θα μας χωρίσει από την αγάπη του Ιησού. Θλίψις ή στενοχωρία;.
   "Τίς ημάς χωρίσει από της αγάπης του Χριστού; Θλίψις ή στενοχωρία; ή διωγμός ή λιμός ή γυμνότης ή κίνδυνος ή μάχαιρα;
    Ποιός θα  μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: