14.4.13

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ



|Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Μη σκοπούντων γαρ ημών τα βλεπόμενα, αλλά τα μη βλεπόμενα. Τα γαρ βλεπόμενα πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια" (Προς Κορινθίους Β΄, 4,18).

(Δε στοχεύουμε σ αυτά που φαίνονται, αλλά σ' αυτά που δε φαίνονται. Γιατί όσα φαίνονται είναι πρόσκαιρα, ενώ όσα δε φαίνονται είναι αιώνια.)

Τα ορατά πράγματα γίνονται αντιληπτά με τις αισθήσεις, ενώ το αόρατο , ( η ειρήνη, η δικαιοσύνη, και ολόκληρη η αλυσίδα των αρετών) ,το βλέπει μόνο το μάτι της ψυχής.

"Αναγνωρίζοντας τη φτώχεια των φιλοσοφικών απόψεων, μη προσχωρώντας σε καμιά από αυτές, αναζητώντας την αλήθεια, είδα." (Γ.Σουμάχερ, Οδηγός ηια το Περίπλοκο, Εκδ. Γλάρος).

Το ηθικό πρόβλημα δε λύεται επιστημονικώς. Μόνο ξεπερνιέται . "Ο Θεός φωτίζει το νου μας κι αλλάζουμε τον τρόπο που το βλέπουμε" (Μ.Λαγκουβάρδου, Το τραγούδι του Κυνηγού, Η θεραπεία των αναμνήσεων, Εκδόσεις των Φίλων).

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μπάλαμοντ λέει για τον εαυτό του: "Ώσπου μπορώ να κρατώ το μολύβι στο χέρι μου, δεν θα πω τον εαυτό μου," γέρο ταλαίπωρο".

Μ΄ αρέσει να γράφω. Απλά χαίρομαι να κάθομαι για να γράψω. Αυτό με κρατάει σε εγρήγορση. Το γράψιμο και το να κάνω βιβλία είναι μέρος της ζωής μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: