12.4.13

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ



Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Κανένας άνθρωπος δεν είδε την ουσία του Αγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, γιατί κανένας άνθρωπος δεν είδε ποτέ το Θεό. Ο άνθρωπος γνωρίζει μόνο τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος. Γνωρίζει τη χάρη, την προσευχή με την οποία επικοινωνούμε με το Θεό, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη , την πνευματική χαρά, (τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος), την ατομική αυτοσυνείδηση κ.ά.

Η Εκκλησία αγιάζει τον κόσμο και του δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τον πνευματικό κόσμο μέσω των πνευματικών αισθήσεων. Δεν θα είμαστε τυφλοί, κουφοί, άλαλοι στον πνευματικό κόσμο. Θα έχουμε αυτιά να ακούμε και νουν να εννοούμε.

Δεν θα πάμε στο πνευματικό κόσμο για να ζούμε στο σκοτάδι και στην απόλυτη μοναξιά. Θα επικοινωνούμε με τους αγίους , με τους αγγέλους, με την Παναγία και με τον Ίδιο το Χριστό.

Ο πνευματικός κόσμος υπάρχει και σ΄αυτόν πηγαίνουμε αργά ή γρήγορα.

Οι ημιμαθείς που κατέλαβαν την εξουσία, απομακρύνουν τον κόσμο από την Εκκλησία, τον αποξενώνουν από το Άγιο Πνεύμα και τον οδηγούν στην αυτοκαταστροφή! Όσοι βλέπουν τον κίνδυνο έχουν καθήκον να αγωνιστούν για να αποτρέψουν την αυτοκτονία της ανθρωπότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: