26.3.18

Ο μήνας Μάρτης κι οι "κουτσουκέλες" της Ευρώπης


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Για κανέναν άλλον μήνα δεν φυλαγόμαστε να μη μας κάψει ο ήλιος , όπως για τον Μαρτη! Γιατί άραγε; Τί ξέρει ο λαός και τό ' βαλε στην Παράδοση το φυλαχτό για τον μήνα Μάρτη; Τί το ιδιαίτερο έχει ο Μάρτης, που δεν τό 'χουν οι άλλοι μήνες;

Ο Μάρτης μας παραλαμβάνει ξαφνικά, όπως η Ευρώπη παρέλαβε την Ελλάδα μας, απροετοίμαστη, αφού την ξεγέλασε με την ψευδο-ευμάρεια, ,με την οποία απέκοψε το λαό της απ΄ τις ρίζες του! Τους έμαθε με τις επιδοτήσεις να μην δουλεύουν. Ο Μάρτης μας κάνει παρόμοιες κουτσουκέλες, σαν αυτές της Ευρώπης.

Η Ευρώπη ανάγκασε τους Έλληνες, να καταστρέψουν τις πατροπαράδοτες καλλιέργειες, όπως η σταφίδα στην Πελοπόννησο κι ύστερα, όταν τους έφερε σε κατάσταση αδυναμίας προσαρμογής, τους παγίδεψε στο ευρώ και στο ψευδο-χρέος, που κανένας δεν ξέρει ποιοί και πώς χρέωσαν με τέτοιο άνομο, παράνομο, αχρεώστητο, αδύνατο να πληρωθεί, χρέος.

Ο Μάρτης περιμένει να μας βρει απροετοίμαστους. Αυτό είναι γεγονός! Με την προσδοκία του ερχομού της Άνοιξης αφήνουμε την προσαρμογή μας στο χειμώνα για να μας επιτεθεί ο Μάρτης με το κρύο του, που νιώθεται πολύ πιο έντονα από ό,τι νιώθαμε το κρύο του χειμώνα.

Κάποιος γνωστός μου γιατρός, που του αρέσει να δίνει παροιμιακό τόνο στα λόγια του, λέει για τον Μάρτη, "όποιος την γλυτώσει τον Μάρτη, ,την σκαπούλαρε. Δεν παθαίνει τίποτε." Αλλά πρόσεξα, πως ο γνωστός μου αυτός, τα ίδια λέει σχεδόν για όλους τους μήνες. Μια φορά τον άκουσα να λέει"", όποιος δεν πάθει τίποτε Οκτώβριο και Νοέμβριο, την σκαπούλαρε, δεν παθαίνει τίποτε τους άλλους μήνες." Κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: