7.11.17

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό. Η λατρεία του Θεού της αγάπης είναι για πάντα γιατί η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Αν λατρέψουμε είδωλα αντί το Θεό, όταν τα είδωλα εκπέσουν θα πληγωθούμε. Ακόμα κι όσο τα είδωλα ισχύουν δεν μπορούμε να ζήσουμε μακρά και χαρούμενη ζωή με τα είδωλα.

Στην ταινία του Μπενίνι "Η τίγρις και το χιόνι", ο ήρωας λατρεύει μαι γυναίκα ως θεό και χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας. Γίνεται πόλεμος, οι άνθρωποι σκοτώνονται γύρω του κι αυτός θεωρεί τις σφαίρες λουλούδια. Βλέπει τους ανθρώπους που απεργάζονται την καταστροφή του ως υπερασπιστές του κ.α΄.

Τα πάντα σ' αυτόν τον κόσμο υπόκεινται στην φθορά και στην εξαφάνιση. Ο κόσμος αυτός φεύγει καθώς και η επιθυμία μας γι' αυτόν τον κόσμο. Καινούρια μερα καινούρια εξουσία. Να μην αφήνουμε κανένα είδωλο, να μας εξουσιάζει. Πώς δεν θα μας εξουσιάζει κανένα ειδωλο; |Δεν θα μας εξουσιάζει άν έχουμε επίγνωση της μοναδικότητάς μας και πιστεύουμε σ' αυτήν.

 Τα λόγια του Ιησού σ' αυτούς που έχουν θα τους δοθεί και από αυτούς που δεν έχουν θα τους αφαιρεθεί, φαίνονται να είναι αντίθετα στη λογική. Πιστεύω ότι τα λόγια αυτά του Ιησού σημαίνουν τα εξής: "σ' αυτούς που έχουν πνεύμα, θα τους δοθεί πνεύμα , διότι είναι ενωμένοι με το πνεύμα του Θεού που τους αναγεννάει.. Από αυτούς που δεν έχουν πνεύμα που αναγεννάει και διατηρεί σε μια διαρκή νεότητα, θα τους αφαιρεθεί κι αυτό που νομίζουν ότι έχουν , οι "σωτήριοι θεοί" τους, διότι ο κόσμος αυτός παράγει μαζί με τους θεούς του και με την επιθυμία γι΄ αυτούς.

Τα λόγια αυτά του Κυρίου είναι μια χαρούμενη αγγελία, ένα Ευαγγέλιο της δημιουργικής ζωής και της διαρκούς νεότητας.
moschoblog.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια: