6.11.17

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η αγάπη είναι ο χρόνος της ζωής μας, ο χρόνος που λαχταράμε να τον χαρίσαμε στο αντικείμενο της αγάπης μας. Αφού νικήσουμε τη ζήλια με το να πιστέψουμε στην μοναδικότητα τη δική μας κι αυτών που αγαπάμε.
Ο Οδυσσέας δεν θα είχε δυνάμεις να αγωνιστεί με τις δυσκολίες για να επιστρέψει στην Ιθάκη, αν δεν πίστευε στην μοναδικότητά του και στην μοναδικότητα της Ιθάκης. Αν η Ιθάκη ήταν ένας κάποιος τόπος, που μπορούσε να αντικατασταθεί με οποιονδήποτε άλλον στον οποίο περνούσε καλά, όπως νόμιζαν οι σύ]ντροφοί του, οι νήπιοι, και χάθηκαν , ,θα χανόταν κι αυτός μαζί τους. Η πίστη στην μοναδικότητα που εχουμε καθένας από εμάς, είναι αυτή που μας δινει θάρρος και δύναμη, να αγωνιστούμε για να μείνουμε πιστοί στην αγάπη μας.
Το ίδιο και η Πηνελόπη, πίστευε στην μοναδικότητα του εαυτού της πρώτα κι ύστερα στη μοναδικότητα του Οδυσσέα και της Ιθάκης. Με αυτήν την πίστη κι οι αναπόφευκτες ισως πτώσεις, δεν είναι προς αφανισμόν της αγάπης. Να μην φοβούμαστε τα εμπόδια, μας διδάσκει ο Οδυσσέας, που το όνομά του σημαίνει ακριβώς αυτό, ότι είναι ο άνθρωπος που δεν μπορούν να τον κάμψουν τα εμπόδια. Πίστεψε, ,ψυχή μου, στην μοναδικότητά σου, και θα μείνεις πιστός και στην αγάπη αυτου που αγαπάς. Να έχεις θάρρος, να αφήνεις ελεύθερο τον αγαπημένο σου και να είσαι ελεύθερη και εσύ από το πάθος της ζήλιας, που μετατρέπει τον αγαπημένο σε απόκτηση, ενώ ούτε αυτός ούτε εσύ είστε αποκτήματα καθενός. Η ελυθερίια μας διέρχεται μέσα από την διαρκή αίσθηση της μοναδικότητας, όπως μοναδικός είναι ο Ιησούς, που μόνο γιατί υπάρχει είμαστε κι εμείς αληθινοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: