23.2.17

ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Στην ρωσική κινηματογραφική ταινία "Το Νησί", υπάρχει μια απ' τις ωραιότερες σκηνές του κινηματογράφου: Δυο γυναίκες σε ένα Μοναστήρι στο Νησί, αντιμετωπίζουν η κάθε μία
ένα σοβαρό δίλημμα:

Η πρώτη γυναίκα είναι υπάλληλος σε κάποια υπηρεσία και έχει το παιδί της παράλυτο, που οφείλεται σε ψυχικό τραύμα. Η γυναίκα αυτή, ώριμη στην ηλικία, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην θεραπεία του παιδιού της και στην εργασία της και διαλέξει την εργασία της.

Η άλλη γυναίκα είναι μια νεαρή κοπέλα έγκυος, που καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο να κρατήσει το παιδί της με κίνδυνο να μείνει μόνη της σε όλη της τη ζωή, διότι φοβάται ότι κανείς δεν θα την πάρει με το παιδί ή να διακόψει την κύηση και προτιμάει να κρατήσει το παιδί,όπως την ενθαρρύνει να το κάνει ο Γέροντας του Μοναστηριού.

Ο Γέροντας δείχνει στις δυό αυτές γυναίκες ότι είναι θύματα της φτωχής αντίληψης που έχουν για την ζωή τους, με το να μην βλέπουν καμιά χαρά το μέλλον. Όσο για τον θεατή , αυτός νιώθει έκπληκτος για το πόσο ταπεινά κίνητρα κρύβονται πίσω από σοβαρές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: