16.2.17

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Πολλοί φοβούνται την απόρριψη και δεν ανοίγουν την καρδιά τους, για να μην πικραθεί. Αλλά πώς να ζήσεις με κλειστή καρδιά; Αυτό που κρατάς μέσα σου σ' αρρωσταίνει. Αυτό που το βγάζεις έξω σε θεραπεύει. Με όρους της ψυχολογίας , τα περιεχόμενα τα Ασυνειδήτου πιέζουν να βγουν μέσα απ΄ το υπόγειό τους , στο φως.

Αν τα δεχτούμε λιγοστεύει το Ασυνείδητό μας, αν δεν τα δεχθούμε αυτοεκκριζώνονται με αποτέλεσμα ταραγμένη ζωή.
Το Ευαγγέλιο λέει επάνω σ' αυτό: Σ' αυτούς που έχουν (αγάπη) θα τους δοθεί. Από αυτούς που δεν έχουν θα τους αφαιρεθεί κι αυτή που νομίζουν ότι έχουν.

Οι Ινδιάνοι ονομάζουν τις διάφορες εποχές από το στοιχείο που μπορεί να την καταστρέψει. Την δική μας εποχή, ποιό στοιχείο μπορεί να την καταστρέψει; Νομίζω ότι το στοιχείο που μπορεί να την καταστρέψει είναι η απόρριψη. Με τα κριτήρια των Ινδιάνων , την εποχή μας πρέπει να την ονομάσουμε εποχή της Απόρριψης.


Τί απορρίφθηκε ώς τώρα στην κοινωνία μας; Νομίζω απορρίιφθηκε
1.Σχεδόν το σύνολο των πνευματικών αξιών του ανθρώπου. Η Επιστήμη τις θεωρεί ανύπαρκτες, γιατί δεν... αποδεικνύονται στο επιστημονικό πείραμα. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι απορρίφθηκαν για να τις υποκαταστήσει το χρήμα.2. Ο Ενήλικος, 3. Ο αθώος 4. Το ωραίο κ.ά.

Αν κοιτάξεις κάποιον στα μάτια θα σου πει: Φύγε απ' το δρόμο μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: