1.10.16

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Δεν χρειαζόμαστε οι Έλληνες επανάσταση. Επανάσταση εύχονται οι εχθροί της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε Ανάσταση, αυτή που οι ίδιοι εχθροί πασχίζουν να την σβήσουν από τον χάρτη. Σκάβουν το λάκκο της Ελλάδος, αλλά όπως γίνεται πάντα με όσους σκάβουν το λάκκο τον άλλων, θα πέσουν οι ίδιοι μέσα. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, οι εχθροί μας ,χωρίς επίγνωση, εργάζονται για την ελευθερία της Ελλάδος.


Δεν χρειαζόμαστε επανάσταση. Οι εχθροί μας θα χαλκέψουν ακόμα πιο ισχυρά δεσμά και θα επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στους ώμους των Ελλήνων προς «όφελος» των κερδοσκόπων. Γράφουμε τη λέξη "οφελος" μέσα σε εισαγωγικά, γιατί στην πραγματικότητα κανένας δεν οφελείται με τις αδικίες και τις παρανομίες και τις κλεψιές και γενικά, με την ψυχολογική ή την απόλυτη βία.

Όταν ένας λαός χρησιμοποιεί βία για να αποκτήσει την ελευθερία του, θα δεχθεί καινούρια, ίσως χειρότερα δεσμά, παρόλα που είναι κρυμμένα και δεν φαίνονται σ’ αυτούς που ζουν επιφανειακά και δεν εμβαθύνουν στην πραγματικότητα. Παράδειγμα η Ελλάδα, η οποία με την ανίκανη πνευματικά ηγεσία της δεν αντιλήφθηκε το δόλωμα, με το οποίο για να ελευθερωθεί από την Τουρκοκρατία, παραιτήθηκε από μια αυτοκρατορία για να κερδίσει μια νέα... Τουρκοκρατία. Το δόλωμα ήταν η σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα και το εθνικό κράτος, που γίνεται πάλι πολυεθνικό, μια επαρχία της Ευρώπης, χωρίς εθνική συνείδηση, αν τελικά χαθεί η Ορθοδοξία και η Ελληνική γλώσσα.

Για να αντιληφθούμε πώς δεν χρειαζόμαστε επανάσταση, η οποία άλλωστε με τα σημερινά δεδομένα είναι απραγματοποίητη και χρειαζόμαστε Ανάσταση, προς την οποία οδεύουμε και με την συνέργεια των εχθρών μας. Το μόνο εμπόδιο στην Ανάσταση είναι το Υπουργείο Παιδείας, με υπουργό, τον κ. Φίλη. Αλλά κι αυτός τελικά εργάζεται για την Ανάσταση, με τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί, με σκοπό να εξαλείψει την Ορθοδοξία στην Ελλάδα. Αν το κατορθώσει, είναι βέβαιο, ότι η Δύση θα του απονείμει τον τίτλο του Μεγάλου!

Τώρα ο Ελληνικός Λαός είναι δεμένος σαν μια γάτα, που απειλεί να αρπάξει το καναρίνι. Όσο ,λοιπόν, ο λαός εστιάζει το ενδιαφέρον του στο καναρίνι της οικονομίας και δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι λύση η αρπαγή των καναρινιών, θα παραμένει δεμένος και θα θρηνεί την χαμένη ελευθερία του.

Ώσπου να στηρίξει τις ελπίδες του στο Χριστό και να αναμείνει την Ανάσταση του Γένους, από την σκλαβιά της νέας Τουρκοκρατίας. Ο κόσμος θα αντιληφθεί κάποτε πού οδηγεί η προκλητική πολιτική η οποία εφαρμόζεται στις μέρες μας, με την απαντοχή να ξεσπάσει η λαΪκή οργή για να επιβληθούν νέα, σκληρότερα μέτρα. Έως τότε η λαχτάρα για την ελευθερία από την καταπίεση, θα πολώνεται, σαν μια γάτα, που λιμπίζεται το καναρίνι, αλλά είναι δεμένη και δεν μπορεί να το αρπάξει. Δυστυχώς ο λαός ωθείται στο να μην μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο, εκτός από την βία είτε των οικονομικών και άδικων μέτρων είτε τη βία της οργής του, η οποία κάποτε θα ξεσπάσει, αν συνεχιστεί επ’ άπειρον η ίδια άδικη και ανώφελη πολιτική των κυβερνήσεων.

«Αν η γάτα είναι καλά εκπαιδευμένη, θα έλυνε το σχοινί και θα πήγαινε εκεί όπου ήθελε. Μετά , ακόμα κι αν συναντούσε το καναρίνι,, δεν θα το άρπαζε.» Ο Ιησούς με την δική Του θυσία, κατήργησε τις θυσίες. Δεν υπάρχουν ιερά σφάγια. Αφήρεσε την αιτιολογία των διωκτών. Αν τα ιερά σφάγια των ανθρωποθυσιών, έφταιξαν και με την συναίνεσή τους, θυσιάζονται για την διατήρηση της εξουσίας της εξουσίας των διωκτών τους, ο Ιησούς σε τι έφταιξε και Τον σταύρωσαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: