1.4.16

Το σωστό και το λάθος

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ό,τι είναι σωστό είναι της χάρης του Θεού. Ό,τι είναι λάθος είναι δικό μας. Για ποιό πράγμα να υπερηφανευτούμε; Κι όμως η υπερηφάνεια δεν λείπει. Κάπου βρίσκει πάντα να τρυπώσει. Σε μένα βρίσκεται στην ανθρωπαρέσκεια. Δεν μ' αρέσει ο τύπος του ανθρώπου που δεν "ιδρώνει το αυτί του". Από την άλλη μεριά είναι αδύνατο να είναι όλοι ευχαριστημένοι μαζί σου.

Μπερδεύτηκες με την πολιτική; Δεν παύεις να έχεις την ρετσινιά. Κάποιοι σε θέλουν, κάποιοι δεν σε θέλουν.

Και με το γράψιμο και την δημοσίευση στις εφημερίδες το ίδιο. Μην δημοσιεύεις στις εφημερίδες, μου είπε κάποτε ένας συγγραφέας. Θα γεμίσεις εχθρούς.

Όταν ρώτησα τον Ρόμπερτ Λαξ, γιατί δεν γράφει πεζό και γράφει μόνον ποίηση, μου απάντησε: Γιατί δεν μ' αρέσει να τρώω κλωτσιές.

1 σχόλιο:

gvouloumvasakis είπε...

κ.Μόσχο Λαγκουβάρδο, το θέλημα του Θεού μας είναι να μη χαθεί ούτε μια ψυχή στην Ελλάδα και στο κόσμο όλο. Ευτυχώς που έχουμε ένα τόσο καλό Θεό που ακούει τις προσευχές μας δηλ των πιστών. Έλληνες γίνετε πιστοί γυρίστε στο Θεό των προγόνων σας και αφήστε την ανθρωπαρέσκεία το φόβο την ανασφάλεια. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ το λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ του ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ. ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ και εύχομαι όλα να πάνε ΔΕΞΙΑ δηλαδή πολύ καλά ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΑΝ Η ΕΛΛΆΔΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟ ΘΕΟΝ ΣΟΥ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ (δευτερα ομοια αυτή) ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ!!!! ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΤΕΡΑ ΥΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μαρίας (ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΟΥΜΒΑΣΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ.