4.12.12

Αν οι φτωχοί ήταν πολίτες... Η πλουτοκρατία δεν σκέφτεται...

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

                                                      "Σκάπτειν ου δύναμαι , επαιτείν αισχύνομαι...."

              Η πλουτοκρατία δεν σκέφτεται! Αφαιρεί τα δικαιώματα απ΄ τους πολίτες. Δείτε τί κάνει στην οικονομία. Αν και η αγορά της είναι υπερκορεσμένη , αφαιρεί την αγοραστική δύναμη από τον αγοραστή. 
           Η πλουτοκρατία έχει ηττηθεί πνευματικά. Δεν σκέφτεται. Εμποδίζει τους φτωχούς να είναι πολίτες. Τους μειώνει ως πολίτες. Τους αφαιρεί την πολιτική εκπροσώπηση. Οι φτωχοί δεν έχουν κρατική οντότητα. Στο μέλλον θα ενωθούν να διεκδικήσουν αυτοδιάθεση.
          Η φιλοσοφία της πλουτοκρατίας είναι ο σατανισμός. Ο άρχων της πλουτοκρατίας είναι ο μαμμωνάς, ο άρχων του σκότους. Η πλουτοκρατία όταν ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το θρίαμβό της παθαίνει πανωλεθρία.
           Υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι η εξουσία πηγάζει απ΄ το λαό και όχι απ΄ τους πλούσιους; Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει πως χρησιμοποιούν  κάθε μέσον για να χειραγωγούν πολιτικά τους φτωχούς και να τους εκμεταλλεύονται.
          Το κράτος δεν είναι των φτωχών. Οι φτωχοί δεν είναι  πολίτες. Δεν έχουν τα δικαιώματα των πολιτών. Τα δικαιώματά τους δεν τα υπερασπίζεται κανείς; Οι φτωχοί δεν έχουν κράτος. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν τους εκπροσωπεί. Το κράτος στο οποίο οι φτωχοί δεν έχουν πολιτική εκπροσώπηση δεν είναι δημοκρατία.
         Αν το κράτος ήταν των φτωχών, οι λαμβάνοντες δημόσια αξιώματα θα αναζητούσαν τους άξιους στους οποίους να απονεμηθούν τα δημόσια αξιώματα, αντί να τα αρπάζουν οι πλούσιοι με τα όργανά τους.
        Οι Έλληνες ξανασταυρώνονται. Μια φορά με τους Τούρκους και τώρα με τους υπηρέτες των Τούρκων.
         Η πλουτοκρατία έχει ηττηθεί πνευματικά. Διαβάστε το Ευαγγέλιο με νου που κατανοεί πνευματικά.
         Ο Χριστός έβγαλε από τη μέση το χειρόγραφο των πλουτοκρατών με το να δεχθεί να ανεβεί στο σταυρό θεληματικά.
        Οι φτωχοί έχουμε το καινούριο σύνταγμα του ουρανού, το Ευαγγέλιο.
         Αν οι φτωχοί ήταν πολίτες, θα υπήρχε αληθινή δημοκρατία. Ο αγώνας των φτωχών είναι αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η πλουτοκρατία ηττήθηκε πνευματικά. Είναι δούλη της προσκόλλησής της στο χρήμα.
Το σύμβολο της πλουτοκρατίας είναι ο σατανισμός, ο ουροβόρος όφις, το σύμβολο της απόλυτης προσκόλλησης στα αισθητά. Το φίδι σέρνεται με την κοιλιά στο χώμα, ώσπου να συντριβεί.
     




Δεν υπάρχουν σχόλια: