14.1.12

Πολεμείστε, αλλά με ποια πνευματικά όπλα; (Γιατί πρέπει να πετάξουμε την τηλεόραση στα σκουπίδια)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


      Πρέπει να πολεμήσουμε, αλλά με ποια όπλαΚαθένας από μας δέχεται την πρόσκληση που τον καλεί να αγωνιστεί για την πατρίδα του.. Νιώθει ότι η πατρίδα του τον χρειάζεται. Δεν θέλει να απουσιάζει από τον υπέρ πάντων αγώνα. Ακούει τη φωνή της ψυχής του: "Σήκω, πολέμησε τις αρχές και τις εξουσίες του σκότους του αιώνος τούτου.  Η πνευματική σου οντότητα  ακόμα κι η ίδια η ζωή η δική σου και των παιδιών σου κινδυνεύουν.  Ο εχθρός επιτίθεται σε όλους, ιδίως στα παιδιά.!"

    Καθένας από μας, ακόμα κι ο  πιο πράος , νιώθει ότι ο πόλεμος ήρθε στον τόπο του και πρέπει να  πολεμήσει για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, αλλά με ποια όπλα;  Το Ευαγγέλιο επισημαίνει ότι ο αγώνας δεν είναι με σάρκα και αίμα, αλλά με τις αρχές και τις εξουσίες του σκότους του αιώνος τούτου και μας παρακινεί να ενδυθούμε την πανοπλία του Πνεύματος.Ο αγώνας είναι πνευματικός. Οι άγιοι μας δείχνουν με το παράδειγμά τους πως να διεξάγουμε αυτόν τον πόλεμο.  Η ζωή τους είναι ένας διαρκής πόλεμος με τα πάθη.

"Στη χώρα των εσχάτων πραγμάτων τα έσχατα πράγματα είναι οι λέξεις", είναι ο Λόγος.Τα ΜΜΕ και η υποκουλτούρα με την οποία δηλητηριάζουν τον κόσμο, ιδίως τους νέους,  μπορούν να προκαλούν πολέμους. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πετάξουμε την τηλεόραση στα σκουπίδια. Πόλεμος είναι η οικονομική τρομοκρατία. Χίλιοι επτακόσιοι Έλληνες  αυτοκτόνησαν από το 2009 έως το 2011!  .
Δεν υπάρχουν σχόλια: