29.1.12

Σχόλιο στο άρθρο του Παναγιώτη Γ. Γεωργόπουλου, ταξιάρχου Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

       "να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχει αντίδραση, ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή τη συμπεριφορά τους..."

     Δεν θα καταλάβουν οι κυβερνώντες γιατί δεν υπάρχει εκείνος που θα τους το πει και εκείνος που θα τους το πει είναι ο λαός οργανωμένος.

      Ο κομματισμός διέλυσε την ενότητα του λαού, ο κομματισμός παντού.

      Ή δύναμη είναι η ενότητα και ενότητα δεν υπάρχει γι΄ αυτό και δεν υπάρχει δύναμη.
Διαλυμένους όχι μόνο δεν υπολογίζουν, αλλά μπορούν να μας κάνουν να αλληλοφαγωθούμε.
Η μόνη ενωτική δύναμη είναι η εκκλησία, αλλά η διοίκηση της εκκλησίας δεν θέλει να αρθρώσει λόγο, ο οποίος να γίνει ακουστός και να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Το συμπέρασμα είναι ότι η διοίκηση της εκκλησίας αν παραμείνει στην παθητικότητά της , σημαίνει δεν θα είναι άμοιρη των ευθυνών οι οποίες βαρύνουν τους πολιτικούς. 

        Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, αν δεν ήταν διαλυμένοι απ΄ τον κομματισμό είναι εις θέσιν να αρθρώσουν λόγο με κύρος και με εξουσία και να ελέγξουν για τις παράνομες πράξεις τους αυτούς που παρανομούν. Αυτοί μπορούν να εμποδίσουν τους πολιτικούς στον κατήφορο που έχουν πάρει, ζητώντας τη δίωξη των υπευθύνων για απόπειρα τελέσεως κακουργημάτων ή και για απλές προπαρασκευαστικές πράξεις.
Η Ελλάδα τώρα μοιάζει σαν σπίτι, που οι Έλληνες περιμένουν να τους το κάψουν, για να ζητήσουν κατόπιν την τιμωρία των υπευθύνων, αν βρεθεί κάποιος υπεύθυνος, έτσι που διαμοιράζεται η ευθύνη σε πλήθος πολιτικών κ.α.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012


ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Ακούμε πάλι σήμερα, τις απειλές των υπάλληλων της τρόικα, των «υψηλόβαθμων» όπως λένε. Η θα κάνετε αυτά λένε, αλλιώς τέλος τα δανεικά, δε θα πάρετε ούτε ευρώ από δω και πέρα μας λένε. Μέτρα, που ούτε ο εμπνευστής του εναγκαλισμού μας με την τρόικα (πρωθυπουργός-ταξιδευτής των πέντε ηπείρων) δεν είχε φανταστεί.
Οι κυβερνώντες πάλι πανικόβλητοι, κάναμε ότι μας ζήτησαν, δηλώνει ο τελευταίος στη λίστα των Financial Times, Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι συζητήσεις για το PSI (και όχι PSA!!) πάνε καλάΟι κυβερνώντες για άλλη μια φορά μας τρομοκρατούν. Τα μέτρα που ζητά η τρόικα είναι φοβερά, ζητούν αίμα από τον Ελληνικό λαό, ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας τώρα φαίνεται ξεκάθαρα,
ζητούν ακόμα την μείωση του αριθμού του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και να διοικηθεί η Ελλάδα από ευρωπαίο επίτροπο ο οποίος θα ελέγχει τα πάντα και θα έχει λόγο πάνω σ’ αυτά, η κυβέρνηση καταργείται. Να μην αναφερθούμε τις περικοπές μισθών, συντάξεων (κύριων και επικουρικών) κλπ
Καμία αντίσταση, καμία αντίδραση, όπως πάντα, οι δικοί μας κάθονται και τους ακούν πάνε στις συζητήσεις με άγραφα χαρτιά, καμία πρόταση, καμία διεκδίκηση καμία απαίτηση από μέρους μας, υπακούμε στα πάντα αισθανόμαστε σαν κακοί μαθητές, που μας αξίζει η τιμωρία και πρέπει να τιμωρηθούμε. Η Ελλάδα δε μπόρεσε να κατακτηθεί από τους γερμανικά όπλα και θα την κατακτήσουν τώρα αφού μας έφτασαν στο κατώτατο σημείο της εξαθλίωσης, με τα χρήματα τους (που είναι όμως και δικά μας).
Δε μιλώ πάλι γι’ αυτόν τον εγκάθετο, που μας έβαλαν για πρωθυπουργό (οικονομολόγος με πτυχίο φυσικής), τα έχω πει, αλλά για όλους τους άλλους που κλαίγονται τόσες μέρες (δε διάβασα, δεν πρόλαβα, δεν είχα καιρό, είχα άλλες δουλειές κλπ) οι οποίοι διεκδικούν και θέσεις στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας. Εδώ κύριοι σας δίνεται η ευκαιρία να αντιδράσετε, να διορθώσετε το λάθος σας.
Πείτε ένα όχι, ζητείστε επιτέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις, δείξτε ότι υπάρχει ακόμα Ελλάδα εδώ ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας Albrecht Ritschl μίλησε στο Spiegel για το ελληνικό χρέος με σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Είπε μεταξύ των άλλων «Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει… στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι». Και συνεχίζει «Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα».
Φανταστείτε Γερμανός δίνει στην Ελλάδα, οδηγίες συμπεριφοράς απέναντι στην Γερμανία, η Γερμανία ζει και υπάρχει χάρη στη μεγαλοθυμία των ΗΠΑ και μείς αντί να ζητήσουμε αυτά που μας χρωστάει δε μιλάμε καθόλου. Αλλά ποιος να τα πει όλα αυτά, ποιος θα τα χρησιμοποιήσει; ο «πρωθυπουργός», οι «ηγέτες» των κόμματων της συγκυβέρνησης, ποιος; Εδώ οι κάτοικοι του Δίστομου προσέφυγαν στο Δικαστήριο της Χάγης και το Ελληνικό Κράτος ήταν απών.
Τι κάνουν όμως οι τρεις της συγκυβέρνησης; (μάλλον δυο, γιατί ο ένας σκόπιμα έχει βγει από το κάδρο), ο ένας προσπαθεί να στήσει παγίδα στον άλλο (δε ψηφίζω εγώ αν δε ψηφίσει ο άλλος κλπ), προκειμένου να έχουν, τις μικρότερες το δυνατόν επιπτώσεις στα κόμματα τους και να χρεωθούν το μικρότερο πολιτικό κόστος, ενώ η Ελλάδα χάνεται. Εθνική συνείδηση δεν υπάρχει πλέον; Δεν καταλαβαίνετε ότι αν υπογράψετε τώρα όλα τα αιματηρά μέτρα που μας ζητιάνε, οι εκλογές (όποτε και αν γίνουν) θα έχουν καθαρά τυπικό χαρακτήρα, χωρίς να έχει η νέα κυβέρνηση καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης;

Αλλά δεν αλλάζει τίποτα οι πολιτικοί μας στον κόσμο τους, διαβάσατε τις δηλώσεις Βενιζέλου για την τοποθέτηση ευρωπαίου επιτρόπου στην Ελλάδα; Διακόσιες πενήντα έξι λέξεις και δεν καταλαβαίνεις, αν συμφώνησε η όχι. Αφήνει να έχει διπλή ανάγνωση οι Ευρωπαίοι να το ερμηνεύουν ως ναι και οι Έλληνες ως όχι. Πάλι ψέματα, πάλι στο δούλεμα ο Ελληνικός λαός, ούτε αυτή την υστάτη ώρα δε μπορεί ένας πολιτικός να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας πει την αλήθεια. Τίποτα.

Ενώ ο «πρωθυπουργός» μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς είπε «Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε». Αφού συμφώνησαν λοιπόν όλοι στα νέα μέτρα, θα βγαίνει ο καθένας από τους τρεις ξεχωριστά και θα μιλά για κόκκινες γραμμές που έβαλε τάχα, για την προστασία των εισοδημάτων, του λαού. Περιμένετε να τα ακούσετε.
Τουλάχιστον, από όσα γνωρίζω σαν απλός πολίτης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Δευτέρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο «πρωθυπουργός» δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις, αποφασίζονται πράγματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί από πριν, ή γίνονται μικρορυθμίσεις που δεν αλλάζουν όμως την ουσία των συμφωνημένων. Και εκτός των άλλων δε μπορώ να φανταστώ τον «πρωθυπουργό» να λέει όχι στους φίλους του για τίποτα.
Μιλήστε κύριοι, αντιδράστε, δώστε μας μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Είστε Έλληνες; Κάντε κάτι, συζητήστε δείτε επιτέλους τα λάθη σας και διορθώστε τα, δε μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση. Συνέχεια ακούω τον κ. Καρατζαφέρη να λέει «έχει κανένας άλλη λύση»; Εγώ θα βρω τη λύση κ. Καρατζαφέρη εσείς και οι υπόλοιποι τι στο διάολο κάνετε εκεί που βρίσκεστε; Δε σκέπτεται κανένας εθνικά;
Το άσχημο είναι ότι και εμείς ως λαός κοιμόμαστε Τους ανεχόμαστε, νομίζουμε ότι είναι ένα κακό όνειρο και θα περάσει. Δεν είναι όνειρο είναι πραγματικότητα αυτοί οι πολιτικοί μας οδηγούν στον όλεθρο. Μας έχουν προδώσει, είναι δοσίλογοι, μας παραδίδουν δεμένους χειροπόδαρα στον εχθρό. Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις;
Μακάρι να είχα τη δύναμη να βγάλω τον κόσμο στον δρόμο, να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχει αντίδραση, ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή τη συμπεριφορά τους, να κουνηθούμε από τη σιγουριά (μέχρι πότε άραγε;) του σπιτιού μας, ότι υπογράψουν τώρα θα μας υποθηκεύσει για πολλά πολλά χρόνια, μετά απλά οι πολιτικοί μας θα εφευρίσκουν δικαιολογίες για δείχνουν ότι αγωνίστηκαν για μας. Ας ξεσηκωθούμε να προλάβουμε, τα δύσκολα χρόνια είναι μπροστά μας

 Πηγή: Έχω μάτια και βλέπω

Δεν υπάρχουν σχόλια: