15.12.11

Δεν πρέπει κάποτε οι πολιτικοί να πουν ότι με τον τρόπο που ξεπληρώνουμε το ανύπαρκτο χρέος δεν θα ξεχρεωθούμε στον αιώνα τον άπαντα;


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου










"Δεν πρέπει κάποτε οι πολιτικοί να πουν ότι με τον τρόπο που ξεπληρώνουμε το ανύπαρκτο χρέος δεν θα ξεχρεωθούμε στον αιώνα τον άπαντα; Τί περιμένουν να φύγουν παίρνοντας μαζί τους και την επικίνδυνη πολιτική τους;"


1. Η τοκογλυφία είναι έγκλημα. Οι διεθνείς τοκογλύφοι που καταδυναστεύουν την Ελλάδα είναι γνωστοί σε όλους.

2. Πρέπει να πληρώνουμε τους τοκογλύφους ή δεν πρέπει να τους πληρώνουμε;

3. Το Ευαγγέλιο λέει να πληρώνουμε αυτούς που αρμόζει να τους πληρώνουμε και να μην πληρώνουμε αυτούς που δεν αρμόζει να τους πληρώνουμε.

4. Ποιος νόμος και ποια νομοθεσία πολιτισμένου κράτους υποχρεώνει τους υπηκόους του να πληρώνουν αυτούς που δεν αρμόζει να τους πληρώνουν; Καμία. Με εξαίρεση τη σύγχρονη Ελλάδα και τα ολοκληρωτικά κράτη.

5. Μάρτυρας είναι ο Ίδιος ο Κύριος , όταν αποκάλυψε την υποκρισία των Φαρισαίων και τους είπε, να αποδίδουν στον καθένα αυτό που του ταιριάζει. Οι Φαρισαίοι ήθελαν να τον παγιδέψουν με το σοφιστικό ερώτημά τους να πληρώνουν τους φόρους στον Καίσαρα ή να μην τους πληρώνουν. Ο Κύριος τους αποκάλεσε "γεννήματα εχιδνών".

6. Είναι οι Έλληνες παγιδευμένοι από τους τοκογλύφους, που ενώ πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή εισπράττουν τόκους αχρεωστήτως;

7. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει πως κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, αν δεν συνεργαστείς μαζί του. Οι διεθνείς τοκογλύφοι βλάπτουν τους Έλληνες. Συνεργαζόμαστε οι Έλληνες με τους διεθνείς τοκογλύφους; Οπωσδήποτε όχι. Αν συνεργαζόμασταν δεν θα εκδηλώναμε την οργή μας. Θα σωπαίναμε, όπως σωπαίνουν οι πολιτικοί μας, που αντί να καταγγείλουν την αδικία και να παραιτηθούν , κάνουν πως δεν την βλέπουν ή την καταγγέλλουν με το στόμα, ενώ στην πράξη την νομιμοποιούν με την παραμονή τους στην εξουσία.

8. Μήπως πρέπει στους διεθνείς τοκογλύφους πρέπει να δώσουμε την ίδια απάντηση που έδωσε ο Ιησούς στους Φαρισαίους;

9. Ο κόσμος βλέπει πως οι Έλληνες παγιδεύτηκαν και μόνο οι πολιτικοί κάνουν πως δεν βλέπουν για να μην αναγκαστούν να καταγγείλουν το άδικο. Αν δεν θέλουν να το καταγγείλουν γιατί δεν παραιτούνται;

10. Δεν πρέπει κάποτε οι πολιτικοί να πουν ότι με τον τρόπο που ξεπληρώνουμε το ανύπαρκτο χρέος δεν θα ξεχρεωθούμε στον αιώνα τον άπαντα; Τί περιμένουν να φύγουν παίρνοντας μαζί τους και την επικίνδυνη πολιτική τους;

11. Μήπως η συνεργασία για την οποία κάνει λόγο ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν είναι παρά η σιωπή των πολιτικών;

12. Η οργή των Ελλήνων δείχνει αυτά τα δύο πράγματα: πρώτον ότι δεν ακολουθούν τους πολιτικούς στην υποκρισία τους για να κάνουν ότι δεν βλέπουν πως ο διεθνείς τοκογλύφοι τους παγίδεψαν και εισπράττουν της Παναγίας του μάτια, αχρεωστήτως και δεύτερον ότι οι Έλληνες δεν συνεργάζονται με αυτούς για να τους βλάψουν.

13. Μήπως πρέπει ένας ένας και οι πολιτικοί πρίν ξεσπάσει η οργή για τα καλά, να διακόψουν τη "συνεργασία" τους και να παραιτηθούν είτε σπάζοντας την σιωπή τους είτε
όχι; Δίχως τη δική τους "συνεργασία" κανείς δεν θα μπορούσε να βλάψει την Ελλάδα!

14. Ο άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος λέει πως ο Θεός μας έδωσε την οργή για να την στρέφουμε κατά των παθών μας , όχι εναντίον των άλλων. Αυτό κάνουμε οι Έλληνες έως τώρα και ξοδεύουμε τα αποθέματά μας, αυτά που κρατούσαμε για καμιά ξαφνική αρρώστια ή άλλη δυστυχία. Όταν εξανεμιστούν κι αυτά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλους περιορισμούς. Ο κόσμος θα εξεγερθεί.

15. Η λίμνη δέχεται από τη φύση της την ποσότητα νερού που δεν ξεπερνάει τα όρια της. Αν ξεπεράσει τα όριά της πλημμυρίζει. Οι πολιτικοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιέζουν ολοένα για μεγαλύτερους περιορισμούς! Έχουν και οι περιορισμοί τα όριά τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: