4.10.11

Ανοιχτή Επιστολή στον κ. Αλ. Τσίπρα

Αξιότιμε Κύριε Τσίπρα,

Ύστερα από τις δηλώσεις σας με τις οποίες καλείται την κυβέρνηση να αρχίσει
από σας τις διώξεις σ΄ αυτούς που δεν θα πληρώσουν, σας γράφω αυτή την επιστολή, επειδή θέλω να πιστεύω ότι είσθε,ίσως, ο μόνος σύγχρονος πολιτικός, ο οποίος έχει κατανοήσει τί σημαίνει πολιτική ανυπακοή!

Διακόσια και περισσότερα χρόνια πριν από σήμερα ο αμερικανός φιλόσοφος Χένρι Θορώ έγραφε στο βιβλίο του "Πολιτική Ανυπακοή"
ότι ο κόσμος είναι απελπισμένος.

Ο Θορώ απέδιδε την απελπισία του κόσμου στο χαμηλό επίπεδο
των πολιτικών. Πολιτικός είναι ο πολιτισμένος. Δυστυχώς δεν υπάρχουν
πολιτικοί με αυτήν την έννοια στην Ελλάδα!

Η δημοκρατία δε λειτουργεί, πράγμα που το ξέρει κι ο πιο απλός Έλληνας.
Και δε λειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν πολίτες. Ο πολίτης μετέχει κρίσεως
και αρχής. Μετέχουν οι Έλληνες κρίσεως και αρχής;

Ο Θορώ δε φοβήθηκε τη φυλακή. Έτσι βοήθησε τους συμπολίτες του.
"Δεν πληρώνω", ως πολιτική ανυπακοή σημαίνει ότι αναλαμβάνω την ευθύνη της πολιτικής ανυπακοής μου, δηλαδή ,αν χρειαστεί, πηγαίνω ακόμα και στη φυλακή. "Δεν πληρώνω" ως πολιτική ανυπακοή σημαίνει δε φοβάμαι τη φυλακή και δεν πτοούμαι από την τρομοκρατία της πολιτείας.

Ο Ιβάν Ίλιτς , που διάβασε τους Πατέρες της Εκκλησίας, πίστευε ότι
σε τέτοιους καιρούς μόνο στη φυλακή διασώζεις την αξιοπρέπειά σου.
Το ίδιο και ο Μιχαήλωφ ο οποίος υπήρξε κρατούμενος στα σοβιετικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Στο Ευαγγέλιο διαβάζουμε αυτά τα λόγια:"Πάσαν χαράν ηγήσασθε, αδελφοί μου, όταν πειρασμοίς ποικίλοις περιπέσητε." Όχι μόνο να μη φοβάται κανείς τις δοκιμασίες, αλλά και να χαίρεται με αυτές, γράφει στην Επιστολή του ο Απόστολος Ιάκωβος ο αδελφόθεος. Γιατί να φοβηθείτε εσείς τη φυλακή; Άλλωστε δεν έχουν που να σας βάλουν,εσάς και όσους σας ακολουθήσουν. Οι φυλακές είναι γεμάτες! Κάποτε σκέφτονταν να νοικιάσουν ξενοδοχεία για να βάλουν τους κρατουμένους!

Κύριε Τσίπρα, αν εννοείτε πραγματικά ότι δεν θα πληρώσετε και ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη της πολιτικής ανυπακοής ,παραιτηθείτε από την βουλευτική σας ασυλία και πάτε στη φυλακή. Θα σας ευγνωμονεί όχι μόνο αυτή η γενιά των Ελλήνων
αλλά και αυτές που θάρθουν! Μέσα από τη φυλακή θα κερδίσετε τις καρδιές τους.

Ο Νέλσον Μαντέλα μπήκε στη φυλακή νέος και βγήκε γέρος! Κι όταν αποφυλακίστηκε είπε πως η ελευθερία είναι ενιαία, τόσο των διωκομένων όσο και των διωκτών απ΄ την κακία τους.Το έργο του δεν τελείωσε με την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων των συμπατριωτών του.

Κύριε Τσίπρα, δώστε εσείς το παράδειγμα. Οι Έλληνες έχουμε ακινητοποιηθεί σαν να κοιτάξαμε τη μέδουσα του τρόμου κατά πρόσωπο. Είμαστε ακινητοποιημένοι γιατί δεν μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια την τηλεόραση, το μέσον με το οποίο ασκείται η οικονομική τρομοκρατία εις βάρος μας.

Δεν το νιώθετε ότι οι Έλληνες σας έχουν βγάλει απ΄ την καρδιά τους
όλους, χωρίς εξαίρεση, τους πολιτικούς; Δεν σας επιτρέπουν οι αυλικοί σας να το μάθετε, αλλά δεν το βλέπετε και μόνος σας; Οι μόνοι που ακολουθούν ακόμα
τα κόμματα είναι αυτοί που ωφελήθηκαν από αυτά, παράδειγμα αυτοί που κατέλαβαν
και κατέχουν θέσεις με κομματικά κριτήρια. Πρέπει να θεσπιστεί κώλυμα για τους πολιτικούς μετά το 1974 να συμμετάσχουν στην πολιτική και μάλλον αυτό θα γίνει.

Ως προς τη δική σας πολιτική ανυπακοή την οποία εκδηλώσατε ως πρόθεση, ο κόσμος περιμένει να την εφαρμόσετε και στην πράξη. Θα έχετε όλους τους Έλληνες με το μέρος σας!

Βοηθείστε τους Έλληνες να μη χάσουν το ηθικό τους αν και δεν περιμένουν από τους πολιτικούς τίποτε. Η Ορθόδοξη Παράδοση υπαγορεύει να μην εμπιστευόμαστε τους άρχοντες, αλλά το Θεό.



Μετά τιμής
Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος
ΜΙΚΡΑ ΔΟΚΙΜΙΑ
moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: