4.10.11

Το αντίδοτο στο θυματοποιητικό μηχανισμό των τοκογλύφων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου



Ποιο είναι το αντίδοτο στο θυματοποιητικό μηχανισμό των τοκογλύφων που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποδιοπομπαίο τράγο; Με ποιο τρόπο θα τον σταματήσουμε, πώς δεν θα συνεργαστούμε με τους διώκτες μας; Πώς θα πάψουμε να είμαστε τα θύματά τους; Ποιος είναι ο ρόλος του αποδιοπομπαίου τράγου; Τι ζητούν οι διώκτες απ΄ τα θύματα;

Κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, αν δεν συνεργαστείς μαζί του. Πώς δεν θα συνεργαστούμε με τους διώκτες μας και θα πάψουμε να είμαστε τα θύματά τους; Όλα αυτά θέλουν μελέτη και εμβάθυνση. Οι δυσκολίες δεν είναι ατυχήματα. Είναι αυτό το ίδιο το υλικό της ζωής και ο τρόπος που τις δεχόμαστε δείχνει το πνευματικό μας επίπεδο.

Το Ευαγγέλιο είναι ο οδηγός μας για μια ανώτερη , πνευματική ζωή. «Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς. Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρύ» τοις προαιρουμένοις. Παλιά υπήρχαν πνευματικοί οδηγοί. Τώρα πνευματικοί οδηγοί είναι τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας.

Ο Αισώπειος μύθος του μαρουλιού χωρίς ξύδι είναι μια παραβολή γι΄ αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, για τους φτωχούς που δεν έχουν άλλη λύση και δέχονται την καταπίεση και την αδικία των διωκτών. Ο γάϊδαρος διηγείται ο Αίσωπος πως τιμωρήθηκε από το δικαστήριο των διωκτών γιατί έφαγε ένα μαρουλόφυλλο, δίχως ξύδι(!) . Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε το λύκο για το φόνο μεγάλου αριθμού προβάτων.

Ποια είναι η απάντηση των θυμάτων στους διώκτες τους; Οπωσδήποτε όχι η βία . Δεν εφαρμόζουμε στους αντιπάλους μας τις μεθόδους που εφαρμόζουν τώρα σε μας. Η ελευθερία είναι ενιαία τόσο των διωκομένων όσο και των διωκτών από την κακία τους.

Η απάντηση των διωκομένων είναι η παραίτηση κι ο αυτοπεριορισμός . Η απόρριψη αυτού που δεν είναι ζωή, η αυτάρκεια. Κάνω μόνος μου αυτό που μπορώ. Στο στρατό δεν σ΄ αφήνουν να παραιτηθείς. Αλλά η θητεία κρατάει μήνες. Στον καταναλωτισμό δεν σ΄ αφήνουν επίσης να παραιτηθείς με τη διαφήμιση. Κι αυτή η θητεία κρατάει μια ζωή . Παραιτηθείτε από αυτήν.

Καταργείστε τη διαφήμιση που σας κάνει πλύση εγκεφάλου. Μην συνεργάζεστε μαζί της . Σας διευκολύνει για να σας περιπλέξει στα δίχτυα της, όπως ο διάβολος μπλέκει τα θύματά του. Ενημερωθείτε για τη ζημία που σας προκαλεί. Σας υπνωτίζει για να σας χειραγωγεί με σκοπό το κέρδος. Βάλτε το δέκτη της τηλεόρασης στην αποθήκη. Αρνηθείτε την πλύση εγκεφάλου. Κατανοείστε το θυματοποιητικό μηχανισμό πως λειτουργεί και σταματείστε τον.

Οι διώκτες σπρώχνουν το θύμα να αδικήσει για να το συλλάβουν να αδικεί.
Με αυτόν τον τρόπο έπεσε θύμα και η Ελλάδα στην επιβουλία των ξένων. Η Ελλάδα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης. Η Ευρώπη πολιτιστικά βρίσκεται ακόμα στην εποχή που γίνονταν ανθρωποθυσίες. Η Ευρώπη ενεθάρρυνε την Ελλάδα να δανείζεται χωρίς να τα επιστρέφει για να την συλλάβει να μην μπορεί να τα επιστρέψει και να την κάνει αποδιοπομπαίο τράγο.

Μην αφήνετε να σας σπρώχνουν στην κατανάλωση για να σας συλλάβουν να χρωστάτε και να μην μπορείτε να ξεπληρώσετε το χρέος σας. Πείτε τους να κρατήσουν τα σκουπιδοπροϊόντα τους για τον εαυτό τους. Θα τους βοηθήσετε να ελευθερωθούν απ΄ την απληστία τους.

Γνωρίζετε την πραγματικότητα, τις ψευδαισθήσεις, τους μύθους. Να εμβαθύνετε σε όλα αυτά και να σχηματίσετε προσωπική γνώμη αντί να αφήνετε να σας κατευθύνουν όπου θέλουν . Το ξίφος που κόβει όλες τις δυσκολίες είναι η παραίτηση κι ο αυτοπεριορισμός.

Οι διώκτες ξέρουν ότι δεν μπορεί να παραιτηθεί ο φτωχός που περιορίζεται από τη φτώχεια του στα απαραίτητα και χτυπούν τους φτωχούς. Έτσι αυτή η θητεία κρατάει ολόκληρη ζωή, δεν σταματάει πουθενά! Τους πλούσιους που έχουν εναλλακτικές λύσεις και μπορούν να παραιτούνται και να αυτοπεριορίζονται , δεν τους πειράζουν.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά και οι φτωχοί μπορούν να διαλέξουν αυτό που είναι ζωή και ό,τι δεν είναι ζωή να το πετάξουν. Οι φτωχοί είναι οι περισσότεροι και θα κοστίσει στους διώκτες τους, γιατί στηρίζονται στην ευρεία κατανάλωση. Το όπλο των φτωχών είναι η διάκριση. Κάντε διάκριση ανάμεσα σ΄ αυτό που είναι ζωή και σ΄ αυτό που δεν είναι κι αποκτείστε αυτάρκεια.

"Ήθελα να ζήσω ελεύθερος, γράφει ο Θορώ στο βιβλίο του Ουώλντεν, αντιμετωπίζοντας μόνο τα βασικά προβλήματα της ζωής, και να δω αν θα μπορούσα να διδαχθώ τα όσα θα είχε να μου διδάξει η ζωή, και όχι , σαν έρθει η ώρα του θανάτου μου, να ανακαλύψω πως η ζωή μου είχε πάει χαμένη. Δεν ήθελα να ζήσω ό,τι δεν είναι ζωή: η ζωή είναι τόσο ακριβό πράγμα! Ούτε και ήθελα να κάνω συμβιβασμούς, εκτός αν ήταν ολότελα αναγκαίο." (Χέντρι Ντέϊβιντ Θορώ, Γουώλντεν. Εκδόσεις Διεθνής Βιβλιοθήκη, Αθήνα 1981).

Το συμπέρασμα που βγαίνει για μας τώρα από όλα αυτά είναι ότι ήρθε ο καιρός να βάλουμε στο περιθώριο κάθε τι που δεν είναι η αληθινή ζωή και να αγαπήσουμε πάνω από όλα Αυτόν που είναι η οδός και η αλήθεια και η ζωή, τον μόνον αξιαγάπητο πάνω από όλα, τον γλυκύτατο Ιησού!

Πηγή:ΕΞΑΓΟΡΕΥΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: