25.10.10

Επαγγελματικά πολιτικά κόμματα και επαγγελματίες πολιτικοί

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Τα πολιτικά κόμματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι επαγγελματικές επιχειρήσεις. Ούτε οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες. Τα πολιτικά κόμματα με τους επαγγελματίες πολιτικούς λειτουργούν εκ των πραγμάτων ως επαγγελματικές επιχειρήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τους επαγγελματίες πολιτικούς μετά συγγενών και φίλων.

Έτσι καταστρατηγούνται οι νόμοι του Κράτους. Η μεταμόρφωση των πολιτικών κομμάτων σε επαγγελματικές επιχειρήσεις και των πολιτικών σε επαγγελματίες ενός προσοδοφόρου επαγγέλματος προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου των πολιτών, με εξαίρεση τους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι ευνοούνται από τους δικούς τους.

Είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι η κακοδαιμονία της πολιτικής ζωής του τόπου οφείλεται στα επαγγελματικά πολιτικά κόμματα και στους επαγγελματίες πολιτικούς. Αργά ή γρήγορα ο νομοθέτης θα θεσπίσει κωλύματα στον πολιτικό επαγγελματισμό. Η χώρα θα πάψει να είναι απροστάτευτη από τις καταχρήσεις της πολιτικής ιδιότητας των πολιτικών προσώπων. Η ανάμιξη στα κοινά δεν είναι ευκαιρία προς πλουτισμόν, αλλά ανιδιοτελής υπηρεσία χάριν του κοινωνικού συνόλου. Τα έσοδα των πολιτικών δεν είναι μισθός, αλλά αποζημίωση, για όσους την ζητούν. Έτσι αντιλαμβάνονται την πολιτική οι αληθινοί πολιτικοί άνδρες. Η αξία της πατρίδας τους είναι μεγαλύτερη γι’ αυτούς από τα οικονομικά τους συμφέροντα. Παράδειγμα ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος πρόσφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην πατρίδα.

Στους πολιτικούς που θέλουν να είναι επαγγελματίες θα τεθεί όριο. Και η πρώτη προφύλαξη της κοινωνίας από αυτούς είναι να γίνεται γνωστή η προαίρεσή τους να κερδίσουν χρήμα και όνομα από την πολιτική τους ιδιότητα. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ποιους εκλέγουν και γιατί.

Οι Έλληνες εξεδίωξαν την κληρονομική βασιλεία και την αντάλλαξαν με τους επαγγελματίες της πολιτικής και με τα ονόματά τους, τα οποία μεταβιβάζονται ως κληρονομία σε συγγενείς και φίλους. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στις επαγγελματικές επιχειρήσεις, όπου το όνομα αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τους κληρονόμους. Παραφράζοντας το ρητό <<η οικονομία είναι καλή κατά την άποψη των κληρονόμων>> δεν θα απείχαμε από την αλήθεια λέγοντας πώς
<<η πολιτική είναι καλή για τους κληρονόμους>>.



Τα πολιτικά κόμματα τα οποία αποτελούνται από επαγγελματίες πολιτικούς στην πλειονότητά τους στην πραγματικότητα μετατρέπονται σε επαγγελματικές επιχειρήσεις. Το ίδιο συνέβη με τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Από τότε που οι ποδοσφαιριστές έγιναν επαγγελματίες , έλαβαν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες την μορφή των εμπορικών επιχειρήσεων. Κανείς δεν αγνοεί το γεγονός αυτό εκτός από τους παγιδευμένους φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι διατηρούν ακόμα την ρομαντική
ιδεολογία τους.


Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όταν ένα πολιτικό κόμμα αποτελείται από επαγγελματίες στην πλειονότητά τους πολιτικούς , το κόμμα αυτό κάνει κατάχρηση διότι καταστρατηγεί τους νόμους του κράτους. Στην πραγματικότητα δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά επαγγελματική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: