5.6.21

ΣΩΜΑ, ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑ

 

 

 Πολλοί που δεν πιστεύουν στο Θεό και στην Ανάσταση, ταυτίζουν την ύπαρξή τους με το σώμα και τις αισθήσεις του και 'εχουν εμπειρίες σωματικές και ψυχικές, κοινές στον άνθρωπο και στα ζώα.
Οι εμπειρίες του σώματος και της ψυχής διακρίνονται σε αισθησιακές, δηλαδή των αισθήσεων του σώματος και σε συναισθηματικές δηλαδή των συναισθημάτων ή αλλιώς του κατωτέρου ψυχισμού. Πολλοί (φυσιοδίφες) υποστηρίζουν ότι ψυχή δηλαδή κατώτερο ψυχισμό (συναισθήματα) έχουν και τα φυτά.

Οι πιστοί στο Χριστό έχουν πνευματικές εμπειρίες και διαφέρουν από αυτούς που ταυτίζουν τον εαυτό τους με το σώμα και που πιστεύουν ότι πεθαίνοντας εξαφανιζονται μαζί με το σώμα.Οι πιστοί στο Χριστό πιστεύουν ότι μετά το θάνατο αρχίζει η αληθινή ζωή με το αναστημένο σώμα τους

Μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών ανθρώπων υπάρχει χάσμα. Το πνεύμα μεταδίδεται όπου είναι καλόδεχτο, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει πνεύμα. Ο πιστεύων στο Χριστό μπορεί να μεταδώσει την πίστη του σε έναν άλλο πιστό στο Χριστό. Η Γραφή λέει, αυτός που έχει πίστη στο Χριστό θα λάβει πίστη στο Χριστό και αυτός που δεν έχει θα χάσει και την πίστη με την οποία ταυτίζει τον εαυτό του με το σώμα.

Ο Κύριος λέει, όποιος δεν είναι με εμένα είναι εναντίον μου και όποιος δε συνάγει μαζί μου , σκορπίζει.

Μόσχος Λαγκουβάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: