18.3.19

Πρόσεχε τον εαυτό σου

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Προσοχή του εαυτού σημαίνει να μην αφήνουμε να γεννηθεί μέσα στην καρδιά μας καμιά μάταιη επιθυμία . Nα μη μας κατηγορεί σε τίποτε η συνείδησή μας. Ο εχθρός του ανθρώπου βρίσκεται παντού, στη γη, στα υποχθόνια , στα επουράνια. Μόνο στην καθαρή συνείδηση δεν πλησιάζει.
Μη φοβάσαι, μόνον πίστευε. Ο Κύριος ενθαρρύνει με αυτά τα λόγια τον Ιάειρο που φοβάται για τη ζωή του παιδιού του. Η πίστη δεν είναι μια απλή διανοητική στάση, μια γνωστική κατάσταση, η οποία μας αφήνει αδιάφορους.
Η πίστη μας μεταμορφώνει. Δεν είμαστε όπως τότε που δεν πιστεύαμε. Η πίστη μας κάνει καινούριους ανθρώπους, αναγεννημένους πνευματικά. Μας ανεβάζει πιο ψηλά από την καθημερινότητα .Βλέπουμε τα πράγματα με το πνεύμα του Χριστού, απελευθερωμένοι από την υποδούλωση στα φτωχά και ασθενή στοιχεία αυτού του κόσμου, στα πάθη.
Ο Ιάειρος, προστρέχει στον Ιησού για να σώσει το παιδί του, «πολλά λέγων», σημειώνει ο Ευαγγελιστής. Ο Ιάειρος μετά τη συνάντησή του με τον Κύριο, δεν είναι πια ο ίδιος, όπως ήταν πριν. Μένει σιωπηλός, γεμάτος ελπίδα στην καρδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: