18.7.18

ΜΗ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

-Μη διαλύετε τις οικογένειες. Απελπισμένοι άνθρωποι βιώνουν την πίκρα της διάλυσης. Δεν ξέρουν τί να κάνουν; Η διάλυση της οικογένειας είναι μεγάλο έγκλημα! Δημιουργεί φοβερή ενοχή. Διώχνει τη χάρη απ΄ την ψυχή κι αφήνει τον άνθρωπο αφύλαχτο στις εκφυλιστικές αρρώστιες. Η Θεία Χάρη δε μένει σε ψυχή που χάνει την αυτοεκτίμησή της γιατί προκαλεί τη διάλυση μιας οικογένειας.
-Ποια είναι η αιτία;
-Η πιο συχνή αιτία της διάλυσης μιας οικογένειας είναι η ματαιοδοξία.
-Τί πρέπει να κάνουν τα μέλη της οικογένειας όταν βλέπουν την οικογένειά τους να διαλύεται;
-Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να αγαπήσουν την οικογένειά τους ακόμα πιο πολύ. Αντί να μειώσουν την αγάπη τους στην υπό διάλυση οικογένειά τους, να την αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ.
-Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
-Να κάνουν αυτό που με τους όρους της Φαινομενολογίας λέγεται "Ειδητική αναγωγή". Ειδητική από τη λέξη "είδος" του Αριστοτέλη. Είδος, ουσία, καθολικά βιώματα. Στην Ειδητική Αναγωγή, η αιτία της διάλυσης μιας οικογένειας, π.χ. η ματαιοδοξία χάνει την διαλυτική της επίδραση. Το ερώτημα που μπορούν να κάνουν τα μέλη της υπό διάλυσιν οικογένειας στο επίπεδο της ειδητικής αναγωγής, είναι αυτό: Τί σε εμποδίζει να αγαπάς την οικογένειά σου; Η απάντηση είναι , τίποτε δεν με εμποδίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: