8.7.17

Η αισιοδοξία ενός ορθοδόξου

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Είμαι ορθόδοξος και είμαι αισιόδοξος γιατί έχω πεισθεί 1.ότι η χάρη του Θεού, σύμφωνα με την Εκκλησία, είναι άκτιστη ενέργεια του Θεού, δηλαδή δεν είναι από τον κόσμο αυτόν που φθείρεται και πεθαίνει. Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε στη ζωή, που είναι η χάρη του Θεού.

2. Εμείς ζούμε με τη χάρη της Εκκλησίας, η οποία μας σκεπάζει με την σκέπη του Χριστού και της Παναγίας. Κάποιος συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσαρούχης αναρωτιόταν, ποιός εμποδίζει τον ήλιο να μας κάψει. Η χάρη της Εκκλησίας εμποδίζει τον ήλιο να μας κάψει.

3. Πιστεύουμε ότι η Εκκλησία σκεπάζει τα παιδιά του Θεού και μαζί με αυτά και τα παιδιά που ακόμα δεν έλαβαν το βάπτισμα .Η μη πίστη στη Θεία Χάρη ως άκτιστη ενέργεια του Θεού και η πλάνη να πιστεύουν ότι η χάρη είναι εκ του κόσμου τούτου, ο οποίος υπακούει στην ανάγκη και φθείρεται και πεθάνει είναι φοβερή απιστία και δεν διαφέρει από την αθεϊα, διότι δεν έχει την ελπίδα της σωτηρίας, αν η χάρη του Θεού είναι ενέργεια του κόσμου τούτου.

Δυστυχώς δεν ανησυχούμε για την ακρίβεια της πίστης μας. Θεωρούμε ότι η ανησυχία αυτή είναι των θεολόγων και δεν αφορά την καθημερινή ζωή, αλλά την ζωή μετά το θάνατο. ΚΙ όμως ο διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας Καρλ Γιούγκ, θεωρεί αιτία των ασθενειών την μη ορθή πίστη, την μη ορθή θρησκευτική συνειδητοποίηση, όπως την αποκαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: