16.9.14

Η κατοικία μας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Αν μπορούσαμε να δούμε με τα μάτια ενός καλλιτέχνη ή ενός φυσιοδίφη ή ενός Αγίου, το σώμα μας, θα νιώθαμε δέος γι΄ αυτό που είναι το τελειότερο δημιούργημα του Θεού.. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες μέτρα (ή χιλιόμετρα) είναι το δίκτυο των νεύρων ή πόσες χημικές αντιδράσεις γίνονται μέσα μας, ούτε εργοστάσιο ολόκληρο να ήταν το σώμα μας.

Μόνο από τον έναν οφθαλμό, εισέρχονται στον εγκέφαλο είκοσι εκατομμύρια πληροφορίες ανά δευτερόλεπτο! Κι όλες αυτές οι πληροφορίες μπαίνουν σε τάξη ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας.Οι πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν ή που τις έχουμε ανάγκη να είναι σε πρώτη ζήτηση μπαίνουν μπροστά μπροστά στη μνήμη κι αυτές που δεν μας ενδιαφέρουν γράφονται κάπου πιο πίσω.

Δεν μπορώ να φανταστώ το Θεό ν΄ ασχολείται με εμάς και να καταγράφει τις αμαρτίες μας. σκεφτόταν ο Επίκουρος , που πίστευε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, και τον άφησε στην τύχη του και δεν ασχολείται ξανά μαζί του.

Αν ο Επίκουρος ζούσε τώρα, θα μπορούσε να δει το σώμα μας σαν μια μηχανή που καταγράφει τα πάντα. Η Γραφή λέει πως ο άνθρωπος είναι βιβλίο, στο οποίο γράφονται τα πάντα και στην ημέρα της κρίσεως , θα ανοιχτεί. "Βίβλοι ανοιγήσονται" λέει και εννοεί τους ανθρώπους και συγκεκριμένα τα σώματα των ανθρώπων.

Θα μου πείτε τα σώματα διαλύονται. Αλλά είναι η κατοικία μας καμωμένη μόνο με το υλικό που υποπίπτει στις αισθήσεις μας; Σε ποιες αισθήσεις εμπίπτει το DNA μας;

Το ίδιο το αψευδές στόμα του Κυρίου μας βεβαιώνει ότι στον Ουράνιο Πατέρα μας υπάρχουν κατοικίες, για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: