17.10.13

Ο "ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Είχε πάντα η πολιτική την αρνητική έννοια που έχει σήμερα; Το ότι ο ελληνικός λαός έχει ως παράδοση στη βάφτιση να εύχεται, στους συγγενείς του παιδιού, είτε αγόρι είναι , είτε κορίτσι "Και βασιλιάς στην πόλη", σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν είχε πάντα αυτή τη γνώμη , που έχει τώρα για την πολιτική. Αλλιώς δεν θα έκανε μια τέτοια ευχή και μάλιστα μέσα στην εκκλησία.

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος συνεχίζει τον πολιτισμό του Βυζαντίου και όχι των δυτικών λαών, με τους οποίους δεν έχει πνευματική συγγένεια, δεν έχει επίσης για το βασιλικό θεσμό την ίδια ιδέα, που έχει η Δύση, λόγω της φεουδαρχίας.

Ποια είναι η διαφορά της φεουδαρχικής βασιλείας από την βασιλεία του Βυζαντίου (της Ορθοδοξίας), θα το δει κανείς αν παρατηρήσει τους πύργους και μελετήσει πώς τους χρησιμοποιούσαν στη Ορθόδοξη Ανατολή και πώς τους χρησιμοποιούσαν οι ευγενείς στη φεουδαρχική Δύση.

Οι πύργοι στην Ανατολή κτίζονταν για να φυλάγουν τους λαούς, ιδίως τα παιδιά από τις επιδρομές αλλοφύλων.

Οι πύργοι στη φεουδαρχική Δύση κτίζονταν για να φυλάγουν τους ευγενείς από το λαό.

Καμία ομοιότητα. Οι ευρωπαϊστές κρίνουν από άγνοια με βάση τις γνώσεις τους της φεουδαρχικής Δύσης την Ορθοδοξία. Υπάρχει χάσμα μέγα.

Δείτε την ταινία "Ο θρύλος του Πύργου του Σουράμ", για να πάρετε μια ιδέα.

Ο λαός μας κουράστηκε να λέει στους μορφωμένους, πως αυτά που τραβάμε ως χώρα και ως λαός, είναι έλλειμμα παιδείας. Σε τί κόσμο παραδίδονται οι νέοι! Τα τελευταία πενήντα χρόνια, ούτε ένας με αληθινή γνώση του πολιτισμού μας υπήρξε υπουργός παιδείας!

Παπαγαλίζουμε ιδέες ξένες, που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Ποια σχέση έχει ο ρατσισμός με τους Έλληνες;   Η ζωή και ο κόσμος σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο δημιούργησε την έννοια του ρατσισμού ή του φασισμού; Και πώς αν δημιουργήθηκε με τα δεδομένα τα δικά μας, πώς δεν έχουν οι έννοιες αυτές ελληνικά ονόματα;  

Ή κρίνουν και κατακρίνουν  την Ελλάδα και τους Έλληνες  οι σπουδαγμένοι στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με βάση αυτά που  ισχύουν στη Δύση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: